Türkiye'nin yeni nesil online TV platformları

Türkiye'nin yeni nesil online TV platformları

TV platformlarından içerik tüketiminde mobil, açık ara önde. Türkiye'nin önde gelen iki online TV platformu  Doğuş Grubu imzalı puhutv ve Doğan Grubu imzalı BluTV Webrazzi Mobil'17'nin katılımcıları arasındaydı. Doğuş Digital COO'su Heni Hazbay, BlutTV CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ, konuk oldukları oturumda, Arda Kutsal'ın sorularını yanıtladılar.

puhutv'yi "TV'de izlediğimiz içeriğin yüzde 70'ini sunma vaadiyle hayata geçirdiğimiz bir online TV catch-up platformu" olarak tanımlayan Heni Hazbay, platformun ücretsiz olduğunu ve hep ücretsiz kalacağını vurguladı. Aşina olmayanlar için puhutv üyelik katmanı da yine ücretsiz sunuluyor ancak üyelik kullanıcının platformu daha kişisel bir şekilde deneyimlemesini sağlıyor.

BluTV ile farklı bir yol izlediklerini söyleyen Doğan Yalçındağ, değilen izleme alışkanlıkları ve internet TV'nin yaygınlaşması gibi gelişmelere yanıt vermek istediklerini söyledi. Aylık 9,99 TL'lik ücretle sunulan BluTV, tam anlamıyla yerli bir Netflix  alternatifi. yakın zamanda Masum dizisyle orijinal prodüksiyonlara başlayan BluTV için bu yapımların oldukça önemli olduğunu söyleyen Doğan Yalçındağ, korku ve docudrama gibi farklı türlerde yapımlarla üretime devam ettiklerini paylaştı.

puhutv'nin yeni başlayan orijinal yapımı Fi ise, bugüne kadar 10 milyon izlenme sayısını geçmiş, Heni Hazbay'ın verdiği bilgilere göre. Henüz üç bölümü yayınlanan dizinin iki bölümü de yakında yayınlanacak. Bundan sonraki süreçte aylık beş bölüm yayınlanacak. puhutv'nin 6 milyon tekil ziyaretçiyi geçtiğini söyleyen Hazbay, uygulama indirme sayılarının da bir milyona ualştığını söyledi. Mobil öncelikli puhutv'nin masaüstünden izlenme oranı ise yüzde 25'le sınırlı.

Platformların geleceğinde Türkiye'nin dünyanın en büyük ikinci dizi ihracatçısı haline gelmesini sağlayan Türk dramaları belirleyici olacak. Gerek BluTV gerek puhutv, orijinal yapımlarını Orta Doğu ve Balkanlar'a ihraç etmeyi planlıyor. Doğan Yalçındağ, yapımları yurt dışına açarak küresel bir OTT oluşturmayı hedeflediklerini söylüyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.