AMD, sanal gerçeklik girişimi Nitero’yu satın aldı

AMD, sanal gerçeklik girişimi Nitero’yu satın aldı

İşlemci üreticisi olarak tanıdığımız ve son zamanlarda Ryzen serisi sayesinde adından sıkça söz ettiren AMD, kablosuz sanal gerçeklik (VR) teknolojileri üzerine çalışan Nitero girişimini satın aldı. Forbes’in doğruladığı satın alma haberinin detayları ise açıklanmadı.

Austin merkezli bir girişim olan Nitero, kablosuz AR ve VR teknolojileri konusunda çalışan az sayıdaki şirketten bir tanesi. Sanal gerçeklik gözlüklerinin en büyük sorunlarından biri olan kabloları ortadan kaldırmayı amaçlayan Nitero, VR ve AR teknolojileri için 60GHz saat hızlarında çalışan kablosuz modüller geliştiriyor.

Bu satın almayla birlikte teknolojinin geleceği olan sanal ve arttırılmış gerçeklik yarışına giriş yapan AMD, halihazırda sanal gerçeklik pazarını domine eden HTC, Oculus ve Sony’nin gerisinde kalmak istemiyor. Tabii ki AMD'nin en büyük rakipleri konumunda olan Intel ve Qualcomm'u da unutmamak gerekir.

Her iki işlemci üreticisinin de VR ve AR için benzer kablosuz teknolojilere sahip olduğunu hatırlatalım. Son olarak sanal gerçeklik teknolojileri konusunda önemli çalışmalar yapan Valve'nin geçtiğimiz yıl Nitero'ya büyük çaplı yatırımlar yaptığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.