Hepsiburada'nın hızlı teslimat girişimi HepsiExpress taşıyıcı başvurusu almaya başladı

Hepsiburada'nın hızlı teslimat girişimi HepsiExpress taşıyıcı başvurusu almaya başladı

Türkiye'nin e-ticaret devlerinden Hepsiburada.com'un özel bir hızlı teslimat girişimi üzerinde çalıştığını Webrazzi Summit 2016'da duyurmuştuk. Hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner‘in ilk detaylarını paylaştığı girişim nihayet Hepsiexpress.com adresinde taşıyıcı başvurusu almaya başladı.

"E-ticaret odaklı, hızlı, dakik ve pratik bir taşımacılık sistemi" olarak tanıtılan Hepsiexpress; sitesinde yapılan açıklamalara göre e-ticaret dağıtım sektöründe güvenli, hızlı, kaliteli bir dağıtım ağı oluşturmayı ve e-ticaretin Türkiye’de gelişmesini hızlandırmayı hedefliyor. Hepsiexpress'in "Aynı gün, akşam, ertesi gün ve haftasonu" olmak üzere 4 farklı teslimat tipiyle hizmet vereceği de açıklanıyor.

Hepsiexpress taşıyıcısı olmak mümkün

Hanzade Doğan Boyner, Webrazzi Summit'teki açıklamasında "2017’nin başında bu işi sektör standardı haline getirmek istiyoruz. Bu şirketimiz sadece Hepsiburada’ya hizmet vermeyecek. Müşterilerine bu hizmeti vermek isteyen tüm markalara açık olacak." demişti. Hepsiexpress.com'da henüz diğer e-ticaret şirketlerine dönük bir iş daveti yok ancak taşıyıcı başvurularını açmış gözüküyor.

Şu anda sadece İstanbul’da faaliyet gösterdiği açıklanan Hepsiexpress için minivan veya benzeri minimum 5 m³ taşıma hacmi olan ve 2006 model ve üzeri araçların kabul edildiği ve belirli bölgelerde yaya veya motosiklet ile hizmet verilebileceği açıklanıyor. Araçların Hepsiexpress markasıyla giydirileceği ve taşıyıcıların da üniforma giyeceği bilgisine yer veriliyor.

Hepsiexpress.com'da Hepsiburada'nın ciro açısından* Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya bölgesinin en büyük e-ticaret şirketi olduğu ve The Abraaj Group’tan yatırım aldığını vurgulanıyor. Kendini küresel referanslarla tanıtan e-ticaret devinin 2017'de yurtdışına doğru bir adım atıp atmayacağını merakla izlemeye devam ediyoruz.

*Internet Retailer raporuna göre 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.