MODD/startup fikrine güvenen girişimcileri dünya pazarına açacak

MODD/startup fikrine güvenen girişimcileri dünya pazarına açacak

Yerli/yabancı birçok önemli markaya ürün tasarımı ve reklam hizmetleri sunan MODD/group, yeni alt şirketi MODD/startup ile girişimcilerin hayallerine ulaşmasına yardım etmek istiyor. 2010 yılında kurulan şirketin hedefi markalarla çalışan dünya çapında girişimler çıkarmak.

Kısaca bahsetmek gerekirse MODD/group, 2010 yılında kurulan ve 2015 yılından bu yana girişimcilik ekosistemine yeni projeler kazandıran bir şirket. Kendini Türkiye’nin ilk "marka startup fabrikası" olarak tanımlayan MODD/startup ise markaların iletişim faaliyetlerine alternatif girişim projeleri geliştiren, girişimcilerin fikirlerinin geliştirilmesinde mentorluk görevi üstlenen ve aynı zamanda yatırımcılarla buluşmasını sağlayan bir platform.Üstelik sadece fikri olan ama fikrini girişime dönüştüremeyenlere de rehberlik ediyor. Yani bir fikrin kurgusundan stratejisine, yatırımcıyla buluşmasından dünyaya açılmasına kadar tüm süreci yönetiyor.

Fikrine güvenen girişimciler için fırsat

Reklam sektöründe halihazırda 220’yi aşkın markaya hizmet veren MODD/group'un Kurucu CEO’su Cem Has,

"MODD/group olarak hem reklam ajansı hem de ürün tasarımı alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu nedenle fikirleri kendi mutfağımızda geliştirebiliyoruz. Böylelikle hizmet verdiğimiz markalar için bir fikri karlı bir startup’a hızlıca dönüştürüyoruz. Özellikle markaların iletişim faaliyetlerine alternatif olacak ve Y kuşağı ile daha fazla etkileşim kurmalarını sağlayacak yeni projelere odaklanmak istiyoruz."

diyor ve MODD/startup'ın yatırımcılarla ve girişimciler arasındaki köprü görevini üstleneceğini söylüyor. Elbette bu süreçte girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmesine de destek olunuyor.

Yerli girişimcileri Hong Kong ve Londra’ya taşıyacak

MODD/startup bünyesinde bulunan girişimcileri küresel yatırımcılarla buluşturmak için yurt dışı açılımlarına başladıklarını söyleyen Cem Has, “İlk yurt dışı ofisimizi Hong Kong’ta açtık. Bu yıl içinde de Londra ofisiyle Avrupa merkezini kurmayı planlıyoruz. Bu sayede MODD/startup böylelikle bünyesindeki startup’ların dünyaya açılmasına imkan sağlayacağız." diyor. Şimdiye kadar MODD/startup bünyesinde yer alan girişimlerin Türkiye ve Katar gibi ülkelerdeki yatırımcılardan toplam 1,5 milyon TL’nin üzerinde yatırım aldığının da altını çiziyor.

MODD/startup’ı bünyesinde aylık 1.5 milyon tekil ziyaretçi trafiğiyle Türkiye’nin en büyük basketbol haber portalı Basketball.com.tr; Türkiye’de bir ilk olan, etkinliklere göre mekan kiralama rehberi görevini üstlenen Kupadu.com; Türkiye’nin körfez bölgesi odaklı gayrimenkul satış sitesi salepropertyturkey.com gibi birçok girişim bulunuyor.

Konvansiyonel reklam üretimi, girişimcilik ve ürün tasarımı alanlarında faaliyet gösteren MODD/group'un kendi adına başarılı işler ortaya koyduğu aşikar. Dışardaki girişimcileri keşfetme konusunda ne kadar başarılı olacağını ise önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Eğer bir fikriniz veya yeni bir girişiminiz varsa startup.moddworks.com adresini ziyaret ederek detaylı bilgilere ulaşabilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.