Tesla'nın piyasa değeri Ford'un ardından GM'i de geride bıraktı

Tesla'nın piyasa değeri Ford'un ardından GM'i de geride bıraktı

Dün sizlere Tesla'nın piyasa değeri anlamında Ford'u geride bıraktığını aktarırken şirketin asıl hedefinin General Motors (GM) olduğundan bahsetmiştik. 2017'nin ilk çeyreğindeki başarısını devam ettiren Tesla, Ford'un arından General Motors'u da geride bırakmayı başardı.

Bu başarı sayesinde Amerika'nın piyasa değeri anlamında en değerli otomobil üreticisi konumuna yükselen Tesla'nın hisse senedi fiyatları 300 dolar barajını aştı. Şu an itibariyle hissesi 303 dolardan işlem gören Tesla'nın toplam pazar değeri de 53.6 milyar dolar seviyesine çıktı.

Sadece Amerika'nın değil dünyanın da en önde gelen otomobil üreticilerinden olan General Motors'un hisse senedi fiyatları 34.40 dolardan seyrederken şirketin piyasa değeri ise 49.80 milyar dolar. Tesla'nın Model 3 otomobilini tanıtmaya hazırlandığını da ekleyelim.

35 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak olan tamamen elektrikli yapıdaki Model 3, şimdiden 373 bin ön sipariş almış durumda. Model 3'ün rüzgarıyla beraber piyasa değerini daha da arttırmayı hedefleyen Tesla, Amerikan otomobil sektörünün yüz yıllık için çınarını sadece 13 yılda geçerek büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.