Samsung 2016'da pazarlama için tam 10.2 milyar dolar harcamış!

Samsung 2016'da pazarlama için tam 10.2 milyar dolar harcamış!

Teknoloji sektöründeki en yüksek pazarlama bütçelerinden birine sahip olan Samsung'un 2016 yılındaki pazarlama bütçesi ortaya çıktı. Güney Kore merkezli Yonhap News'in haberine göre Samsung, geçtiğimiz yıl reklam ve pazarlama harcamaları için toplamda 10.2 milyar dolar harcamış.

Tabii ki bu pazarlama bütçesinin sadece akıllı telefonları kapsamadığını Güney Kore'li teknoloji devinin tüm ürünleri için oluşturulmuş bir bütçe olduğunu hatırlatalım. 10.2 milyar dolarlık bütçenin 3.9 milyar dolarlık kısmı ise sadece reklamlar için harcanmış.

2015 yılına oranla reklam harcamalarını yüzde 15 oranında arttıran Samsung, en çok parayı Galaxy S7/S7 Edge ve Note 7 modelleri için harcamış. Samsung'un en önemli rakiplerinden olan LG'nin de pazarlama bütçesini 2015 yılına oranla yüzde 21.4 oranında arttırdığını ekleyelim.

Geçtiğimiz yıl 1.1 milyar dolarlık bir pazarlama bütçesine sahip olan LG'nin Samsung'dan farklı olarak reklam harcamalarının büyük bir bölümünü ev elektroniği ürünlerine yaptığını da ekleyelim. 2017 yılında da reklam harcamalarını arttırarak devam edecek olan LG, özellikle yeni amiral gemisi olan LG G6 ve OLED TV reklamlarına öncelik verecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.