Potansiyel alıcılarla görüşen anonim sosyal ağ Yik Yak, Square'e satılabilir

Potansiyel alıcılarla görüşen anonim sosyal ağ Yik Yak, Square'e satılabilir

Yik Yak bir dönemin popüler anonim sosyal ağı ödeme girişimi Square'e satılabilir. Bunun sonucunda ortaya ne tür bir sinerji çıkacağını kestirmek zor ancak bildiklerimiz arasında bunun bir yetenek satın alması olabileceği var. Yani Square'in niyeti Yik Yak'ı kapatıp, yalnızca yeteneklerini transfer etmek olabilir...

Bundan yaklaşık üç sene önce, henüz anonim sosyal ağlar yükseliş dönemindeyken Yik Yak türünün en popüler uygulamasıydı. O dönemde Sequoia'dan 62 milyon dolar yatırım almış ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak anonimlik hızlı tüketilen bir fenomendi ve Yik Yak, anonim bütün iletişim platformlarındaki siber linç ve taciz gibi önemli sorunlara pek yaratıcı çözümler üretemeden düşüşe geçti. Son bir yılda çalışanlarının yüzde 60'ını işten çıkaran girişimin satışı için düğmeye basıldığı geçtiğimiz günlerde basında yer almıştı.

Haberlere göre Sequoia Capital öncülüğünde başlatılan satış hamlesi, girişimin çalışanlarının hisse karşılığında yeni bir ekibe transferini ön görüyor. Yik Yak'ın bu maksatla Square ile görüşüyor olmasında ise ortak payda tahmin edebileceğiniz gibi Sequoia Capital zira Sequoia, halka açılma operasyonundan önce Square'in en önemli yatırımcılarından biriydi. Square, yaklaşık 600 milyon dolar yatırım almıştı.

Yik Yak'ın son değerlemesi 400 milyon dolar olsa da satışın çok daha düşük bir fiyat üzerinden yapılabileceğini tahmin etmek zor değil. Yik Yak ya da Square tarafından gelen resmi bir açıklamaysa henüz yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.