1 petabayt veri transferi gerçekleştiren Bulutistan, bulut sektöründe 'pazar yeri' olarak konumlanıyor

1 petabayt veri transferi gerçekleştiren Bulutistan, bulut sektöründe 'pazar yeri' olarak konumlanıyor

KOBİ'lere ve kurumsal firmalara 'kullandığın kadar öde' modeliyle bulut bilişim hizmeti sunan Bulutistan'ı hatırlarsanız sizlere daha önce tanıtmıştık.

Kuruluşundan bu yana 2 yıl geçmemesine karşın pazara hızlı bir giriş yapan şirket, öğrendiğimize göre bugüne kadar 100'den fazla müşterisi için 200'ün üzerinde sanal sunucu ile 1 PB (1 milyon GB+) veri transferi gerçekleştirmiş.

B2B olarak müşterilerine bulut teknolojilerinin seçimi, temini ve bulutlar arası geçiş olmak üzere 360 derece hizmet veren Bulutistan, adeta bir pazar yeri olarak konumlanıyor. Microsoft, Turkcell ve KoçSistem gibi çok sayıda servis sağlayıcının hizmetini tek bir elden sunan şirket aynı zamanda tüm iletişim süreçleri de üstleniyor.

Bulutistan kurucu ortakları Begim Anıl Başlıgil ve Orçun Özalp

Bulut entegratörü Bulutistan'ın aynı zamanda İstanbul ve İzmir'de kendi veri merkezleri de var

İlk haberimizin ardından geçen sürede İstanbul ve İzmir'de de kendi veri merkezlerini açan Bulutistan, müşterilerine tercih etmeleri durumunda bizzat kendisi de hizmet verebiliyor. Bulutistan bünyesinde Microsoft, IBM, Amazon, Google Veeam, Netapp ve Simplivity gibi isimler de iş ortağı olarak yer alıyor.

Öğrendiğimize göre kısa vadede özellikle e-ticaret, perakende, medya ve sağlık sektörlerini hedefleyen şirket, orta ve uzun vadedeyse bölgesel bir oyuncu olma niyetinde.

Bir sermaye desteğiyle yola çıkan ve kuruluşunun üzerinden 2 sene geçmeden bu desteği iade eden Bulutistan'ın yatırım süreçlerini kurucu ortaklardan Orçun Özalp'le konuştuk. Sermaye desteğinden çok yurtdışı açılımlarını destekleyebilecek fon ve kurumlarla görüşmeye odaklandıklarını belirten Özalp, müşteri bazı olan ve Ar-Ge kabiliyetleri gelişmiş bir isimle beraber; Türkiye ve yakın coğrafyalarda bulut bilişim denildiğinde akla gelen ilk şirket olmak istediklerinin altını çiziyor.

Son dönemde Bulutanya ve BulutBroker gibi ürünlerini de piyasaya süren Bulutistan'ı yakından takip edip gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.