Oculus'un kurucusu Palmer Luckey, Facebook'tan ayrılıyor

Oculus'un kurucusu Palmer Luckey, Facebook'tan ayrılıyor

Sanal gerçeklik sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Oculus'un kurucularından Palmer Luckey, Facebook'taki görevinden ayrılıyor. İlk olarak Kickstarter'da karşımıza çıkan Oculus, büyük destek toplamasının ardından 2014 yılında 2 milyar dolar karşılığında Facebook'a satılmıştı.

Oculus'un sosyal medya devine katılmasının ardından Facebook'a geçiş yapan Palmer Luckey, 3 yıl boyunca sanal gerçeklik (VR) teknolojileri üzerinde çalışmaya devam etmişti. Palmer Luckey'in şirketten ayrılacağını resmi bir açıklamayla doğrulayan Facebook, açıklamasında Palmer'ın özeleneceğini belirtti.

Palmer Luckey'in şirketten neden ayrıldığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, iki neden üzerinde duruluyor. Bu nedenlerden ilki Zenimax davası nedeniyle kaybedilen 500 milyon dolar, ikincisi ise Xiaomi'den sanal gerçeklik teknolojileri için transfer edilen Hugo Barra.

Hugo Barra'nın Oculus da dahil olmak üzere Facebook'taki tüm sanal gerçeklik birimlerinin başına geçmesi Palmer Luckey'in ayrılık nedenlerinden biri olabilir. Fakat Zenimax'ın Oculus'a karşı açtığı dava sonucunda Facebook'un 500 milyon dolar kaybetmesi ve cezanın 50 milyon dolarının bizzat Palmer Luckey tarafından ödenmiş olması, Facebook ile Luckey arasında bağları tamamen kopartan neden olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.