İki ayda 12 milyon saat video izleten puhutv, orijinal yapımlara "Fi" dizisiyle başlıyor

İki ayda 12 milyon saat video izleten puhutv, orijinal yapımlara

Netflix'in Türkiye alternatifleri çoğalıyor. Geçtiğimiz yıl sonunda, puhutv ile online TV yayıncılığına sessiz sedasız bir adım atan Doğuş Grubu platformu hızlandırıyor. Geçtiğimiz iki ayda 12 milyon saat video izlettiğini açıklayan puhutv, ilk orijinal yapımı "Fi" dizisinin galasını da bugün düzenliyor.

puhutv, Doğuş Grubu'nun internet odaklı yeni yatırımı Doğuş Digital tarafından hayata geçirildi. Masaüstü websitesi ve mobil uygulamaları aracılığıyla izlenebilen servisin son iki aydaki tüm izlenmelerinin yüzde 40'ı mobilden gerçekleştiği notlar arasında. puhutv'nin bugüne kadar 6.5 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığı da paylaşılıyor. Cesur ve Güzel, Hayat Bazen Tatlıdır, Behzat Ç. ve İçerde gibi hit dizilerin bölümlerini izleyebildiğiniz platformda, dizilerle birlikte filmleri de online izleyebileceğiniz puhutv’de bu aşamada yalnızca popüler Yeşilçam filmleri ve yeni dönem Türk sinemasından seçkiler yer alıyor. puhutv'de toplam 10 bin saatten fazla lisanslı içerik var bugün.

Türkiye'de online TV kanallarına özel orijinal yapımlarsa kısa bir süre önce başlayan yeni bir trend ve puhutv bu trende "Fi" adlı yeni dizisiyle katılıyor. Başrollerinde Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Büşra Develi gibi isimlerin yer aldığı iddialı dizinin yapımcısı Ay Yapım. Azra Kohen’in çok satan “Fi-Çi-Pi” üçlemesinden yola çıkılarak Nüket Bıçakçı tarafından senaryolaştırılan dizi 60 dakikalık bölümlerle puhutv'de yayınlanacak. puhutv tamamen ücretsiz sunuluyor ve ücretli üyelik henüz gündemde değil. puhutv COO’su Heni Hazbay, puhutv’nin, geleneksel televizyona alternatif değil değişen izleme alışkanlıklarına yönelik, tamamlayıcı bir mecra olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.