Periscope reklam yayınlarına başlıyor

Periscope uygulamasından gelir etmek isteyen Twitter, popüler canlı yayın platformunda reklam yayınlamaya başlayacak. "Pre-roll" yani videolardan önce yayınlanacak olan Periscope reklamları, hem canlı yayınlar hem de önceden kaydedilmiş yayınların başında yer alacak.

Instagram ve Facebook gibi devlerin canlı yayın yarışına girmesinin ardından kitlesinin büyük bölümünü kaybeden Persicope, reklam yayınlarına bugün itibariyle başlayacak. Twitter'daki video öncesi reklamlara benzer bir şekilde çalışacak olan sistem, şimdilik kısıtlı sayıdaki reklam veren için aktif durumda.

Önümüzdeki aylarda reklam vermek isteyen tüm markalar için kullanıma sunulacak olan Persicope reklamları, sadece Twitter'ın değil, yayıncıların da gelir elde etmesine olanak sağlayacak. Twitter'ın reklamlarla ilgili paylaştığı bir diğer bilgi ise Persicope reklamlarının sadece çok takipçili yayıncıların videolarından önce yayınlanacağı oldu.

Kısacası binlerce takipçisi olmayan bir yayıncının videolarını izlerken herhangi bir reklamla karşılaşmayacaksınız. Söz konusu reklamların ikiye ayrılacağını ve kısa reklamların geçilmez, uzun olanların ise belli bir saniyeden sonra geçilebilir olarak tasarlandığını belirtelim. Son olarak geçtiğimiz hafta profesyonel ekipmanlarla canlı yayın yapmanıza olanak tanıyan Periscope Producer API'nın tanıtıldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.