Facebook'a Stories ve diğer Snapchat özellikleri eklendi

Facebook'a Stories ve diğer Snapchat özellikleri eklendi

Facebook, Instagram'da yakaladığı başarıyı bu kez milyarlarca kullanıcıyla tekrarlamak istiyor.  Facebook Stories'i bugün tanıtan şirket, kullanıcıları paylaşıma özendirecek şekilde çok sayıda eğlenceli kamera filtresi ekledi.

Facebook'un resmi blogundan yazılı yaptığı açıklamayla tanıtılan Facebook Stories, kullanıcıların birden fazla fotoğraf ve videoyu Instagram'a benzer formatta paylaşmalarını sağlıyor. Dairesel formatta Facebook haber akışının tepesinde görülen Facebook Stories, 24 saatlik ömre sahip. Facebook Stories, siz bir hikaye paylaşmadığınız sürece zaman ya da haber akışınızda ya da görünmüyor.

Facebook Stories ile hikayelerini herkesle paylaşmak istemeyenler içinse, Facebook Direct var. Facebook'un bugün tanıttığı özellik, Instagram'dakine benzer şekilde belirli arkadaşlarınızla bu paylaşımlarınızı yapmanızı sağlıyor ve Snapchat'te olduğu gibi tüm paylaşımlar bir kez göründükten sonra kayboluyor.

Facebook'a eklenen yeni kamera özellikleriyle filtrelerden çerçevelere, dinamik objelerden maskelere halihazırda Snapchat'te kullanıp çok eğlendiğiniz birçok öğeyi popüler sosyal ağa getiriyor. iOS ve Android uygulamalarında kamera ikonu ya da haber akışını sağa sürükleyerek bu özelliklerin tümüne erişilebiliyor. Facebook defalarca deneyip Instagram Stories ile başardığı Snapchat formülünü, bu kez çalıştıracak gibi görünüyor. Facebook kısa bir süre önce Messenger Day ile niyetinin ciddi olduğunun işaretini vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.