Canon, Londra merkezli girişim Kite.ly'yi satın aldı

Canon, Londra merkezli dijital baskı platformu Kite.ly'yi satın aldığını duyurdu.
Canon, Londra merkezli girişim Kite.ly'yi satın aldı

Fotoğraf makineleri, video kameralar ve çeşitli baskı makineleriyle tanınan Japon teknoloji şirketi Canon, Londra merkezli dijital baskı platformu Kite.ly'yi satın aldığını duyurdu.

Kite, mobil uygulamalar ve web siteleri için baskı API'leri (uygulama geliştirme arayüzü) ve SDK'ları (yazılım geliştirme kiti) sağlayan bir girişim. 2013 yılında Fionn Concannon, Deon Botha ve Charlie Carpenter tarafıdan kurulan girişim, 500 farklı mecranın talebe dönük baskı hizmetleri sunmasına aracılık ediyor.

Satın alma konusunda finansal bir bilgi paylaşılmazken 12 kişilik bir ekibe sahip olan Kite'ın Canon'dan bağımsız bir şirket olarak yoluna devam edeceği paylaşılıyor. İki şirketin DNA'larının uyuştuğunu söyleyen Canon sözcüsü, girişimci ruha sahip bir şirket olduklarına da vurgu yapıyor.

PhotoBox, Polaroid ve Ticketmaster gibi şirketlerle çalışan ve dünya genelinde 200 milyon mobil kullanıcıya erişen Kite, Shopify ve Woocommerce gibi e-ticaret platformlarıyla uyumlu çalışıyor. Canon, Kite ile hem geliştiricilere hem de markalara ve profesyonel baskı endüstrisine dokunuyor. Dolayısıyla bu dikeydeki pazardan kendine pay kapmak istiyor.

2015 yılında ebeveynlere dönük fotoğraf paylaşım uygulaması Lifecake.com'u satın alan Canon'un bu tür adımlar atmasının ardında elbette mantıklı gerekçeler var. Örneğin filmli fotoğraf makineleriyle 80'lerin en önemli markalarından biri olan Kodak'ın 2012'de iflas bayrağını çekmesi Canon için ibret verici bir hikaye sayılabilir. ABD'li şirket Kodak, artık aksiyon kamerası ve akıllı telefon özellikli kamera gibi yeniliklerle eski günlerine dönmeyi ümit ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.