Uber, Arizona'daki sürücüsüz otomobil testlerini askıya aldı

Uber, Arizona'daki sürücüsüz otomobil testlerini askıya aldı

Çalkantılı bir dönemden geçen Uber, sürücüsüz otomobilinin karıştığı trafik kazası sonucunda Arizona'daki sürücüsüz otomobil testlerini askıya aldığını açıkladı. Uber'in sözcüsü tarafından Bloomberg'e doğrulanan kazanın görüntüleri kısa zaman içerisinde Twitter'da paylaşıldı.

Kazada kimse yaralanmadı. Olayı araştıracaklarını belirten Uber sözcüsü, kaza sırasında araçta yolcu bulunmadığını aktardı. Trafik kazasının nasıl ve neden meydana geldiği konusunda herhangi bir açıklama da henüz yok. Sürücüsüz otomobil testleri için Volvo'yla iş birliği içinde olan Uber, testlerinde modifiye edilmiş X90 modelini kullanıyor.

Uber'in otonom araç testlerinin karşılaştığı ilk sorunun bu kaza olmadığını ekleyelim. Geçtiğimiz yıl San Francisco'daki test sürüşlerinde, Uber'in sürücüsüz otomobili kırmızı ışıkta geçmişti.

Tıpkı trafik kazası gibi Twitter'da yayılan kırmızı ışık skandalının ardından Uber, San Francisco'daki test sürüşlerini askıya aldığını açıklamıştı. Google'ın sürücüsüz otomobil birimi olan Waymo'nun da Arizona'da otonom sürüş testleri sürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.