Google ve Symantec web sitelerinin güvenliği konusunda ters düştü

Google ve Symantec web sitelerinin güvenliği konusunda ters düştü

Arama motoru devi Google ile dünyaca ünlü antivirüs programı Norton'un ardındaki şirket Symantec karşı karşıya geldi. İki firmayı birbirine düşüren meseleyse web sitelerindeki Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) adı verilen bu kriptolama protokolleri.

Google'ın iddialarına göre Symantec bu konuda görevlerini yerine getirmeyerek sertifikasyon konusunda şüpheli web sitelerini temiz olarak işaretliyor. Google'a göre bu tarz 30 binden fazla zararlı web sitesi tespit edilmiş. Symantec'in sertifikasyonlaştırdığı bu web siteleri aslında güvenli değil ancak Google Chrome bunları sertifikalarına güvenerek güvenli olarak işaretlemeye devam ediyor.

Symantec cephesi iddiaları reddederken iki firma arasında gerginlik tırmanıyor. Google Chrome mühendisleri ise alınacak aksiyonları şimdiden işaretlemiş durumda. Bundan sonraki süreçte Google Chrome'a gelecek yeni güncellemeler yüzünden bundan sonraki süreçte Symantec tarafından sertifikalandıran sitelerde Google'ın "zararlı içerik" uyarılarıyla daha fazla karşılaşmamız olası. Bu da Symantec'i bu tarafta bir otorite olma konusunda ağır bir yara almasına sebep olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.