500 Istanbul, mobilde kimlik denetlemesi çözümü sunan Averon'a yatırım yaptı

500 Istanbul, mobilde kimlik denetlemesi çözümü sunan Averon'a yatırım yaptı

500 Istanbul, tüm cep telefonları ve mobil operatörler için güvenli bir 'mobil kimlik denetleme' çözümü sunan Averon'a yatırım yaptı.

Öğrendiğimize göre yatırım turuna 500 Istanbul ile beraber Darling Ventures, Digital Currency Group ve Amerikalı bazı melek yatırımcılar da katılmış. Girişimin değerlemesi ya da yatırım miktarı paylaşılmazken 500 Istanbul'un 50-100 bin Dolar seviyesinde bir melek yatırım yaptığını söyleyebiliriz.

2015 yılında tecrübeli girişimci Wendell Brown tarafından kurulan Averon, müşterilerine tüm cep telefonları ve tüm mobil operatörlerde çalışabilecek şekilde, güvenli bir mobil kimlik denetleme servisi sağlıyor.

Günümüzde çoğunlukla kullanılan SMS ile iki faktörlü denetleme sistemini tarihe karıştırmak isteyen girişim, son kullanıcıların herhangi bir ek uygulama yüklemelerine gerek kalmadan sağladığı API ve SDK'ler ile yine iki faktörlü olmak üzere denetleme işlemini gerçekleştirebiliyor.

Web sitesi averon.com'u incelediğinizde B2B satışa odaklandığını rahatlıkla anlayabileceğiniz girişim, hedef pazarını da tamamen Amerika Birleşik Devletleri olarak belirlemiş. Büyük çaplı finans ve telekomünikasyon şirketleriyle pilot çalışmalara başlayan Averon, hem satışa hem de bu -potansiyel- müşterilerinden gelen geribildirimlere odaklanmış durumda.

Çok sayıda uygulama ve şirketin ihtiyaç duyduğu denetmeleme mekanizmalarına yenilikçi ve daha pratik bir çözüm sunan Averon, tecrübeli girişimcisiyle kurumsal satış noktasında da ümit vadediyor. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.