Invest.istanbul, 349 milyar dolarlık ekonomiye sahip İstanbul'u yabancı yatırımcılarla buluşturuyor

Invest.istanbul, 349 milyar dolarlık ekonomiye sahip İstanbul'u yabancı yatırımcılarla buluşturuyor

İstanbul'un yabancı yatırımcılarla doğrudan bir bağlantı noktası artık var. İstanbul Kalkınma Ajansı'nın İstanbul'a yatırımcı çekmeye odaklanan oluşumu Invest in Istanbul tarafından devreye alınan Invest.istanbul adresi yabancı yatırımcıların işini kolaylaştıracak bir  bir hizmet noktası olarak yayına başladı.

Invest in Turkey'e aşinaysanız Invest in Istanbul tek başına 130 ülkeden daha büyük bir ekonomiye sahip İstanbul'a odaklı bir yatırım adresi. Bugün resmi kayıtlara göre yaklaşık 15 milyon nüfusa ev sahipliği yapan İstanbul'da kişi başına yıllık gelir 25 bin dolar düzeyinde. Şehir ekonomisinin bir yıllık büyüklüğüyse 349 milyar dolar. Türkiye için bu sayı 2016 yılında yaklaşık 720 milyar dolardı. İstanbul'da uluslararası ticaret yapan 71 bin şirket var ve bunlar yıllık 193 milyar dolarlık ticaret hacmi yaratıyorlar.

İstanbul ile ilgilenen yabancı yatırımcıların ilk başvuru adreslerinden biri olacak Invest.istanbul, şehirle ilgili genel makroekonomik veriler, yatırım avantajları, teşvikler, iş kurma prosedürleri gibi önemli konularda bilgiler içeriyor. Herhangi bir teknoloji girişiminin İstanbul'a işe başlaması için yine Invest.istanbul sayfasını ziyaret etmesinde bu nedenle fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.