Hürriyet Emlak, Zomato iş birliğiyle muhitlerin yeme-içme puanlarını göstermeye başladı

Hürriyet Emlak, Zomato iş birliğiyle muhitlerin yeme-içme puanlarını göstermeye başladı

Türkiye'nin en popüler online ilan servislerinden Hürriyet Emlak, popüler yeme-içme platformu Zomato ile Türkiye'de türünün ilk örneği olan bir iş birliğine gitti. Zomato'nun restoran ve mekan bilgilerini platformuna entegre eden Hürriyet Emlak, kullanıcılarına İstanbul’daki farklı mahalle, semt ve bölgelerin yeme - içme endeksini göstermeye başladı.

Hürriyet Emlak'ın akıllı harita bölümünde görünen bilgiler, Zomato'dan içeriğin dinamik olarak çekilmesiyle elde ediliyor. Entegrasyon sayesinde, Hürriyet Emlak'ta incelediğiniz bir ilanın muhitine göre, Zomato yeme-içme puanını, akıllı haritanın sağ alt köşesinde görüyorsunuz. Zomato Neighbourhood Index adı verilen endeks, bir bölgedeki restoran ve barların sayısı, çeşitliliği, popülerliği ve Zomato kullanıcı puanları üzerinden hesaplanıyor.  Örneğin; yeme-içme ve daha pek çok aktivitenin İstanbul’daki merkezi sayılabilecek Beşiktaş bölgesinin restoran/cafe/bar zenginliği puanı 5.0 üzerinden 4.9 iken, şehir merkezine uzak ve nispeten daha az yerleşim yeri bulunan Çatalca’nın Zomato puanı 1.2 olarak ortaya çıkıyor.

Hürriyet Emlak sadece bir seri ilan sitesi değil

Bugün İstanbul genelinde 29 binden fazla mekanı platformuna dahil ettiğini söyleyen Zomato, yaklaşık 1,5 yıl önce API'larını kullanıma açmıştı. Konuyla ilgili açıklamasında, Zomato’nun Türkiye Ülke Müdürü Oytun Çalapöver, "Zomato’nun toplayıp, derlediği ve güncellediği yeme - içme mekan bilgilerinin ve Zomato kullanıcılarının platform içerisindeki aktiviteleri ile yaptıkları yorum ve puanlar doğrultusunda zenginleştirilen içeriğimizin, özellikle lokasyon bazlı çalışan platformlar için çok uygun olduğunu görüyoruz.  Zomato verileri ile belirlenen Zomato Neighborhood Index puanları sayesinde, Hürriyet Emlak kullanıcıları, emlak ararken bölgedeki restoran, cafe ve barlar, mekân ve mutfak çeşitliliği, ortalama hesap miktarları ve bunun gibi bilgilere erişebilecek, bu sayede satın alma ve kiralama süreçlerini kolaylaştırabilecekler” diyor.

Hürriyet Emlak açısından Zomato vb. iş birlikleri, emlak listelemenin yanına yeni servisler ekleyerek hizmet kalitesini arttırmasını ve rakiplerinden ayrışmasını sağlayabilir. Zira Zomato'nun muhit endeksi, bir bölgenin yaşam kalitesine ilişkin bir veri noktası ve bu, Hürriyet Emlak'ta bugüne kadar eksik olan özelliklerden biriydi. Hürriyet Emlak’ın İş Geliştirme Koordinatörü İsmail Dağgeçen, "Bu iş birliklerindeki amacımız, Hürriyet Emlak kullanıcılarına eskisinden çok daha kapsamlı bir kullanım deneyimi yaşatmak ve ilgilendikleri emlak ilanının çevresel faktörlerini de değerlendirerek karar aşamalarını kolaylaştırmak. Önümüzdeki dönemlerde de farklı entegrasyonlarla içeriğimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” diyor.  Yani Hürriyet Emlak yeni iş birlikleriyle sadece bir ilan sitesi olmaktan çıkıp önemli bir emlak servisi haline gelme sürecini devam ettirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.