GittiGidiyor, abonelik sistemiyle hızlı tüketim ürünleri satmaya başladı!

GittiGidiyor, abonelik sistemiyle hızlı tüketim ürünleri satmaya başladı!

Abonelik modelli e-ticaret girişimlerinin artması konusunda GittiGidiyor'dan çok önemli bir adım geldi. eBay iştiraki olan GittiGidiyor artık belli ürünlerin abonelik modeliyle satışına da aracılık edecek.

Biraz önce yapılan resmi açıklamaya göre kullanıcılar abone olduğu ürünleri daha önce belirledikleri periyotlara göre satın alabilecek. Ancak bu ürünler otomatik olarak gönderilmeyecek. Tüketicilerin abone oldukları ürünler, belirledikleri periyotlarda düzenli olarak alışveriş sepetlerine eklenecek ve bir onay e-postası gönderilecek. Kullanıcının e-postadaki "Satın Al” bağlantısına tıklayarak onay vermesinin ardından ödeme gerçekleştirilerek ilgili ürünler kargolanacak.

GittiGidiyor, ödeme işleminin hızla gerçekleştirilmesi için kullanıcılarının kartlarını ödeme altyapısına kayıt edebileceğini ve bu sayede abonelerin onay sürecinde yalnızca kredi kartındaki 3 haneli güvenlik kodunu girerek alışverişini tamamlayabileceğini söylüyor. Tahmin edeceğiniz gibi kartını saklamayı tercih etmeyen kullanıcıların normal ödeme sürecini tamamlaması gerekiyor.

Abonelik sistemini kişisel bakım kategorisi (tıraş ürünleri) ile açan GittiGidiyor, ilerleyen dönemde bebek bezi, deterjan, bulaşık tableti, hijyenik ped, şampuan, diş macunu gibi hızlı tüketim ürünleriyle ürün gamını atıracağını söylüyor. Bu sayede kullanıcılarına zaman kazandırmayı hedefliyor.

GittiGidiyor Satış Direktörü Bülent Elçin da abonelik sistemiyle ilgili olarak, düzenli olarak satın alınan ürünler arasında hızlı tüketim ve kişisel bakım ürünlerinin öne çıktığının altını çiziyor ve bu dikeyde büyüyeceklerinin altını çiziyor.

Bülent Elçin / GittiGidiyor

Kutu abonelik girişimlerinin işlerini etkiler mi?

Bu bilgilere baktığımızda GittiGidiyor'u otomatik gönderim yapan, özellikle kutu abonelik modelli e-ticaret girişimlerine rakip olacağını söylemek çok doğru olmaz. Hatta GittiGidiyor'un abonelik modelini yaygınlaştırmasıyla diğer girişimlerin daha kolay kullanıcı kazanacağını bile düşünebiliriz. Ancak ilerleyen dönemde GittiGidiyor'daki ürün çeşitliliğinin nereye gideceği ayrı bir soru işareti olarak karşımızda duruyor.

GittiGidiyor'un abonelik modeliyle sattığı ürünler için gittigidiyor.com/abonelik-urunler sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Konuya ilişkin yorumlarınızı da paylaşmanızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.