Bugüne kadar Twitter'da 600 binden fazla terör bağlantılı hesabın kapatıldığı açıklandı

Bugüne kadar Twitter'da 600 binden fazla terör bağlantılı hesabın kapatıldığı açıklandı

Twitter yayınladığı şeffaflık raporuyla kendilerine dünyanın çeşitli hükümetlerinden gelen taleplerle kapatılan hesapları gözler önüne serdi. 1 Temmuz 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasındaki veriler baz alınarak açıklanan bu rapora göre Twitter geçtiğimiz yılın ikinci yarısı olarak tanımlayabileceğimiz dönem içerisinde 376 bin 890 adet Twitter hesabını terörizm içerikli olduğu gerekçesiyle kapattı.

Twitter, 1 Ağustos 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında Twitter üzerinde toplamda 636 bin 248 adet hesap yine terör bağlantısıyla kapatıldığını açıkladı. Kısacası son dönemde terör propogandası yaptığı için kapatılan hesap sayısında ciddi bir artış ve resmi kurumlardan gelen bunların kapatılması taleplerinde büyük artış yaşandı.

Resmi kurumlar ve hükümetlerle yakın çalışan Twitter, genelde kendilerine gelen istekler üzerine aksiyon alması yani hesap kapatma işlemlerini yapmasıyla dikkat çekti. Yayınlanan şeffaflık raporuna göre, tüm dünya ülkelerinden artık çok daha fazla talebin gelmeye başlaması ise dikkat çekti. Ülkemiz ise yaptığı toplam silinme talebi ile dünya sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.