Medium'un 5 dolarlık abonelik servisi ilk üyelerini almaya başladı

Medium'un 5 dolarlık abonelik servisi ilk üyelerini almaya başladı

Dijital yayıncılık alanında kuralları değiştirmek isteyen Medium, abonelik modeli konusunda ilk adımı attı ve sınırlı sayıda kullanıcıyı içeri almaya başladı.

Hatırlarsanız Medium'un kurucu ortağı ve CEO’su Evan Williams, Şubat ayında Medium'un abonelik modeline başlayacağını duyurmuştu. Williams, o gün yaptığı açıklamada çok fazla bilgi vermemişti ancak yeni açıklanan bilgiler de bazı noktaları netleştirmiş değil.

Açıklanan bilgilere göre Medium'a aylık 5 dolar karşılığında abone olunabilecek. Aboneler Medium'un misyonunu desteklemenin yanında özel hikayeler, yeni özellikler ve çevrimdışı okuma gibi 3 açıdan diğer kullanıcılara göre avantajlı olacak. Bu bilgilere dayanarak Medium'a abonelik olmak isteyebilirsiniz ancak maalesef bu henüz mümkün değil. Çünkü abonelik modeli şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya açılmış durumda ve Evan Williams bu kişileri 'kurucu üyeler' olarak adlandırıyor.

Diğer yandan sistemin nasıl işlediği konusunda detaylı bilgiler Medium'un abonelik sayfasında da paylaşılmış değil. The Verge'in paylaştığı bilgilere göre Medium ilk aylardaki gelirin tamamını yazarlara ve yayıncılara aktaracak. Yani herhangi bir kesinti yapmayacak. Tabii yazarların ve yayınların nasıl ve ne kadar gelir elde edeceği ise muallak. Evan Williams'ın abonelik modeliyle ilgili yazısı da şu anda sadece abonelere açık olduğu için erişemiyoruz. Ancak Williams, dijital yayıncılığı daha kaliteli bir seviyeye çekme hedefinden bir şey kaybetmemiş gözüküyor.

Daha önce reklam modelini deneyen ve vazgeçen Medium, Ocak ayında çalışanlarının 1/3'inin işine son vermiş, kısa süre önce de Türkiye'deki yerel operasyonlarını sonlandırma kararı almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.