Turkish Crime Family, yüz milyonlarca kullanıcı verisini silmemek için Apple'dan fidye istiyor

Turkish Crime Family, yüz milyonlarca kullanıcı verisini silmemek için Apple'dan fidye istiyor

Son yıllarda siber korsanların fidye için veri hırsızlığı yapmasına ve Bitcoin üzerinden fidye istemelerine daha sık rastlar olduk. Bu kez konunun muhatabı küçük bir şirket olmanın çok ötesinde. İşin bir tarafında Apple, diğer tarafında ise 'Turkish Crime Family' (Türk Suç Çetesi/Ailes) adlı bir grup siber korsan var.

Motherboard'un edindiği bilgilere göre söz konusu grup, Apple'ı milyonlarca iOS kullanıcısının verilerini silmekle tehdit ediyor. İstenen fidye tutarı ise 75 bin dolarlık kripto para (Bitcoin veya Ethereum) veya 100 bin dolarlık iTunes hediye kartı (evet, yanlış okumadınız.)

Apple konuyla ilgili bir yorum paylaşmazken Motherboard, kendisiyle paylaşılan ekran görüntülerine dayanarak çeşitli bilgiler sunuyor. Bu bilgilere göre Turkish Crime Family, 7 Nisan'a kadar Apple'dan istediği parayı alamazsa yüz milyonlarca kullanıcının e-posta ve iCloud arşivlerini tamamen silecek. Paylaşılan e-posta mesajlaşmalarının ekran görüntülerine göre Apple, siber korsanlardan bir örnek veri seti paylaşmasını istemiş ve blöf yapmadıklarını kanıtlamak isteyen korsanlar konuyla ilgili bir video da çekerek Apple ile paylaşmış.

Apple'ın güvenlik uzmanları tavrı soğukkanlı bir tavırla işi yasal yollarla çözebileceğini ifade ederken siber korsanlardan birinin 300 milyon diğerininse 559 milyon hesaba erişim sağladıklarını söylemesi bir tutarsızlık olarak dikkat çekiyor. Elbette olayın tamamen asılsız olma ihtimali de var ancak bu durumun ses getirecek bir olaya dönüşmesi de mümkün gözüküyor.

7 Nisan'a kadar konuyla ilgili yeni bir gelişme olup olmayacağını merakla bekliyoruz. Hatırlatmak gerekirse daha önce bir hastaneye yapılan 17 bin dolarlık fidye saldırısından, VKontakte'nin 100 milyon kullanıcı bilgisinin 1 Bitcoin'e satışa çıktığından bahsetmiştik.

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.