Android O'nun önizleme sürümü geliştiriciler için yayınlandı

Android O'nun önizleme sürümü geliştiriciler için yayınlandı

Uzun zamandır Android'in yeni versiyonu O'nun Mart ayında karşımıza çıkacağı konuşuluyordu. Google, dün itibariyle Android O'nun ilk geliştirici önizleme sürümünü kullanıma açtı. Adında da anlaşıldığı gibi sadece geliştiriciler için kullanıma sunulan Android O, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel, Pixel XL ve Pixel C modelleri tarafından kullanılabiliyor.

Bildirimler ve pil ömründe gelişmeler vadeden Android O'nun, büyük tasarımsal değişikler getirmesi beklenmiyor. Henüz kesin olmasa da Android Oreo olarak karşımıza çıkması sürpriz olmayacak olan yeni sürüm, kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanacak.

Ayarlar sekmesini baştan aşağı değiştiren Android O, detaylı olmasına rağmen kullanımı daha basit bir ayarlar sekmesi sunacak. Sony desteğiyle birlikte ses kalitesini de arttıran Google, LDAC codec teknolojisi sayesinde kablosuz kulaklıklar için üst düzey ses deneyimi sunacak.

Geliştiricilerin uyarlanabilir ikonlar tasarlamasına da imkan tanıyacak olan Android O, video barındıran uygulamalar için görüntü içinde görüntü (PIP) adını verdiği bir teknoloji de kullanacak. Video izlediğiniz uygulamadan çıkış yapsanız bile oynatılan videoyu ekranın küçük bir bölgesine sabitleyen teknoloji, videonuzu izlemeye kaldığınız yerden devam etmenize olanak sağlayacak.

Chromebook'larda daha verimli bir şekilde çalışacak olan Android O, telefonlar içinse bildirim kanalları yaratacak. Bildirimlerin kategorilendirilmesine imkan tanıyacak olan Android O, klavye desteğini de iyileştirecek. Dilerseniz Android O'nun geliştirici önizleme sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.