2012'den bu yana çıkış yapan yemek siparişi girişimleri

2012'den bu yana çıkış yapan yemek siparişi girişimleri

Yemek siparişi alanındaki ekonominin hızlı büyümesi son yıllarda çok sayıda girişimin çıkış yapmasını sağladı ve CB Insights'ın analizi bu dikeyin 2012'den bu yana nasıl kızıştığını gösterir nitelikte.

2015 yılında Yemeksepeti'nin Delivery Hero tarafından satın alınması ülkemizin en büyük .com satın alması olurken biraz daha geriye gidildiğinde 2012'den bu yana ciddi bir hareketlilik göze çarpıyor. CB Insights'ın rakamlarına göre 2012-2014 arasında küçüklü büyüklü 27 satın alma ve birleşme olurken bu sayı sadece 2015'te 39'a kadar çıkıyor. Yemeksepeti'nin de 2015'in en önemli çıkışlarından birine imza attığını söylemek mümkün.

2016 yılı ise yemek siparişi dikeyine yenilikçi girişimlerin öne çıktığı bir yıl oldu ve geçtiğimiz yıl 30 girişimin satın alma veya birleşme anlaşmasına imza attığı belirtiliyor. Özellikle Rocket Internet'in dikkat çeken bir oyuncu olduğu yemek siparişi dikeyinde Foodpanda, Delivery Hero, JustEat, Delivery Club gibi girişimlerin gelişmelerini sizlerle ayrı ayrı paylaşmıştık.

Aşağıda bu satın almaların öne çıkanlarını tek tabloda görebilir, 2017'nin ilk satın alması veya birleşmesi için tahminlerinizi paylaşabilirsiniz. (Tazedirekt'in bu listeye girip girmediğini ise maalesef bilemiyoruz.)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.