Bosch’tan nesnelerin interneti için 4 yeni çözüm

Teknoloji devleri sektörün geleceğin olarak görülen nesnelerin interneti üzerinde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Almanya merkezli Bosch, nesnelerin interneti için geliştirdiği 4 yeni çözümle karşımıza çıktı. Dünyanın en önemli otomotiv parça sağlayıcılarından biri olan Bosch, yolculuklarını daha güvenli bir hale getirmek için otomobilleri akıllı bağlanabilirlik çözümleri ile donatacak.

Otomobilleri kişisel asistanlara dönüştürmek isteyen Bosch, Automotive Cloud Suite teknolojisi sayesinde bulut sistemini otomobillere getiriyor. Ağa bağlı otomobiller üzerinde çalışan Bosch, yanlış yön uyarısı ve araç arızaları için teşhis gibi pek çok özellik sunacak.

Bosch'un start-up şirketi olan Deepfield Robotics, geliştirdiği sensörler sayesinde çiftçilere çilek yetiştirme konusunda yardım edecek. Hava ve toprağın nem ve sıcaklık değerlerini ölçen sensörler geliştiren Deepfield Robotics, elde ettiği bilgileri bulut vasıtasıyla çiftçilerin akıllı telefonlarına aktaracak. Elle ölçümlerin önüne geçerek zamandan ve paradan tasarruf sağlamayı amaçlayan Bosch, çiftçilerin işini oldukça kolaylaştıracak.

Ağa bağlı üretim hatları üzerinde de çalışan Bosch, geçmişte sadece belli bir parçayı üretebilen üretim hatlarını bağlanabilirlik sayesinde birden fazla parça üretebilen hatlara dönüştürecek. Akıllı vurgulama teknolojisi sayesinde takılacak bir sonraki parçanın hangisi olduğunu çalışanlara iletebilen Bosch, hata durumlarında anında uyarı mekanizmalarına da sahip.

Otomobil tamirlerini daha hızlı bir hale getirmek için arttırılmış gerçeklik uygulamaları kullanan Bosch, akıllı gözlükler sayesinde otomobillerin röntgenini çekecek. Hatalı kodları ve düzensizlikleri otomobil tamirhanesi personeline gözlük ve tablet yardımıyla iletecek olan Bosch, bu sayede karmaşık sayılabilecek tamir işlemlerinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanıyacak. Tamirin her aşamasında personele destek verecek olan Bosch, zamandan tasarruf da sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.