Coca-Cola Türkiye'de kendi e-ticaret mağazasını açıyor

Coca-Cola Türkiye'de kendi e-ticaret mağazasını açıyor

Coca-Cola, lisanslı ürünlerini ve içeceklerini sattığı e-ticaret mağazasını Türkiye'ye getiriyor. Coca-Cola Dükkanı'nı online'a taşıyan Coca Cola İçecek dünyada üçüncü online dükkan olma özelliğindeki e-ticaret kanalını, Mart sonuna kadar aktive etmeyi planlıyor.

Coca-Cola Dükkan, aşina olmayanlar için, AVM'ler başta olmak üzere işlek noktalarda Coca-Cola'nın lisanslı ürünlerinin satıldığı fiziksel standlarla karşımıza çıkmıştı Türkiye'de. Dünyanın en küresel şirketlerinden Coca-Cola'nn dükkan ürünlerinin online satış açılımı ise Avrupa'da shopcoke.com; ABD'de buy.shareacoke.com olmak üzere iki adresle gerçekleşiyordu bugüne kadar. Bunların yanına eklenen coca-coladukkani.com konsepti Türkiye'de uygulayarak, Coca-Cola temalı ürünlere olan talebe doğrudan cevap vermek istiyor.

Yaklaşık 300 adet farklı Coca-Cola temalı ürün modelinin doğrudan satışını yapacak olan online dükkanda, çoklu ambalaj içecekler de yer alacak. Buna karşın Coca-Cola Dükkanı'nın önceliği içecek satışları değil, markalı ürünler olacak. Coca-Cola İçecek tarafından bize aktarılan bilgilere göre, online dükkan satış değil, Coca-Cola yaşam stili odaklı bir proje. Tüketicinin markayla kurduğu bağı güçlendirirken, Coca-Cola markasına ilgi duyan tüketicilere geniş bir ürün yelpazesi sunarak mevcut ilgiyi arttırmayı ve ilgilenen kitleyi genişletmeyi hedefliyor. Ağırlıkla özel, yeni paket ve limited edition ürünlerin konumlandırılacağı Coca-Cola Dükkanı, Coca-Cola içecek ürünleri için ayrıcalıklı bir satış noktası olarak kurgulanıyor. Bu sayede Coca-Cola koleksiyonerlerini de destekliyor.

Online Coca-Cola Dükkanı'nda ilk aşamada ev ve dekorasyondan aksesuara farklı kategorilerde Coca Cola markalı ürünler keşfedilip, satın alınabilecek. İlerleyen dönemlerde belirli ürünlerle kişiselleştirme deneyimi de eklemeyi planlayan Coca-Cola, sitede tüketicileriyle kurduğu duygusal bağı öne çıkarmaya devam edecek. Örneğin açılışta müşterileriyle bir hashtag paylaşacak olan Cola, bu hashtag ile Instagram'da yapılan paylaşımları sitede gösterecek.

Coca-Cola içeceklerin Türkiye'de halihazırda online satışı yapılıyor ancak önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Coca-Cola Dükkanı, Coca Cola markasının online'daki varlığını en çok güçlendiren projelerden biri olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.