Samsung Galaxy S8, 3D Touch benzeri bir teknoloji kullanabilir

Samsung Galaxy S8, 3D Touch benzeri bir teknoloji kullanabilir

iPhone 8 modeliyle birlikte yılın en çok beklenen akıllı telefonlarından biri olan Samsung Galaxy S8, baskı şiddetine duyarlı bir ekran kullanabilir. Güney Kore'li yayın organı The Investor tarafından paylaşılan haberde, Samsung'un Apple için 3D Touch destekli OLED ekranlar üzerinde çalıştığı ve benzer bir teknolojiyi Galaxy S8 modelinde kullanabileceği aktarıldı.

İlk olarak Huawei'in Mate S modeliyle karşımıza çıkan basınca duyarlı ekran teknolojileri, iPhone 6S ve 6S Plus modelinde de kullanılmalarıyla birlikte geniş kitlelere ulaştı. Hem uygulama kısayollarına, hem de oyunlar içerisinde farklı özelliklere erişmek için oldukça pratik bir teknoloji olan basınca duyarlı ekran teknolojisi, Galaxy S8 modelinin tüm ekranında değil sadece Android'in "Navigation bar" denilen sanal tuşlarında kullanılacak.

3D Touch teknolojisinin ekranın sadece bir kısmında kullanılmasının nedeni ise Samsung'un bu teknolojiyi ileriki dönemlerde çıkacak başka bir model için saklamak istemesi. Örneğin 2016 yılının en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Note 7 modelinin halefi olacak olan Note 8 modelinde basınca duyarlı ekran özelliğini görebiliriz.

Huawei'in Force Touch, Apple'ın ise 3D Touch olarak adlandırdığı baskıya dayanıklı ekran teknolojisi, yakın zamanda pek çok OLED ekrana sahip akıllı telefonda karşımıza çıkabilir. Son olarak  Samsung Galaxy S8 modelinin 29 Mart tarihinde tanıtılacağını ve Nisan ayı içerisinde satışa çıkacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.