Microsoft, Slack rakibi platformu Teams'i 181 ülkede kullanıma sundu

Microsoft, Slack rakibi platformu Teams'i 181 ülkede kullanıma sundu

İlk olarak Kasım ayında ortaya çıkan ve geçtiğimiz hafta detayları paylaşılan Microsoft'un Slack rakibi platformu Teams, içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu 181 ülke için kullanıma sunuldu. Office 365 kullanıcıları için sunulan Microsoft Teams, 19 dil desteğine sahip.

Sadece iş dünyası düşünülerek tasarlanan Microsoft Teams'in herhangi bir ücretsiz versiyonu olmadığını da belirtelim. Bugüne kadar ortaya çıkan en başarılı Slack alternatiflerinden olan Teams, kalabalık grupların kullanımı için ideal. Grup oluşturma, özel mesajlaşma, dahili Skype desteği, Office 365 uygulamaları (Word, Excel ve PowerPoint) ve OneDrive desteği gibi önemli özellikler sunan Teams, GIF ve Emoji kullanılmasına da imkan tanıyor.

Office 365 desteği sayesinde konuşmanızı bölmeden dokümanlarınızı Teams içerisinden düzenlemek veya üzerlerinde çalışmak da mümkün olacak. Beyaz ve mavi renklerinin hakim olduğu bir temayla karşımıza çıkan Microsoft Teams, tıpkı Twitter'da da olduğu gibi siyahın ağırlıkta olduğu bir gece moduna da sahip.

Android, iOS, Windows, mac OS ve Web için kullanıma sunulan Microsoft Teams, çok faktörlü kimlik doğrulaması sayesinde gelişmiş bir güvenlik sunuyor. Video ve sesli arama özelliklerinin henüz iOS ve Windows Phone için kullanıma sunulmamış olduğunu ve bu özelliklerin yakında geleceğini de belirtelim.

Son olarak Teams platformunu geliştireceğinin sözünü veren Microsoft, Haziran ayına kadar Teams'e misafir girişi ve daha güçlü bir Outlook entegrasyonu gibi yenilikler katacak. Dilerseniz Mirosoft Teams uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.