Gmail uygulamasına para gönderip alma özelliği geldi

Gmail uygulamasına para gönderip alma özelliği geldi

Gmail daha önce web versiyonunda sunmaya başladığı para gönderip alma özelliğini Gmail'in Android uygulamasına taşıdı. Yeni özellikle birlikte artık Gmail uygulaması üzerinden para gönderip, para alma talebinde bulunulabilecek.

Gmail uygulaması üzerinde elbette Google Wallet altyapısı kullanılıyor ve para transferi işlemleri buraya tanımladığınız kartlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Uygulama sadece para gönderme özelliğiyle değil para talep edebilme özellikleriyle de dikkat çekiyor. Başka bir ödeme aracı olmadan arkadaşlarınıza basit bir e-posta atar gibi para talebinde bulunmanız mümkün. Bu tarz bir özellik masa başında hesap paylaşan arkadaş çevreleri ya da birbirine para gönderen iki kişi için oldukça hayat kolaylaştıran bir çözüm. Gmail üzerinden yapılan para transferlerinin ücretsiz olması da bir diğer büyük artı olarak nitelendirebiliriz.

Gmail özelliği şimdilik sadece ABD için devreye aldı. Yani şu aşamada sadece ABD'deki kullanıcılar Gmail üzerinden para transferlerini gerçekleştirebiliyor. Google'ın uygulamayı farklı pazarlarda devreye alıp almayacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.