Bankacılık platformu solarisBank, 26,3 milyon euro yatırımla Asya'ya açılacak

Bankacılık platformu solarisBank, 26,3 milyon euro yatırımla Asya'ya açılacak

2015 yılında kurulan Almanya merkezli fintek (fintech, finansal teknoloji) girişimi solarisBank, A serisi yatırım turuna imza atmakla kalmadı, Asya pazarına açıldığını ve Deutsche Bank'ın eski üst yöneticilerinden birini CEO olarak atadığını duyurdu.

Kendini dünyanın ilk bankacılık platformu olarak tanımlayan solarisBank, şirketlere kendi finansal hizmetlerini sunmasını sağlayan bir girişim. Daha önce tohum yatırımı alan girişimin aldığı A serisi yatırım 26,3 milyon euro tutarında. Alman medya devi Bertlesmann'ın finansal servisler şirketi Arvato ile Japon internet yatırımları şirketi SBI Group solarisBank'ın yeni destekçileri arasına katılmış ve eski yatırımcılar (Yabeo Capital, FinLeap, UniCredit) da yeni yatırımcılara eşlik etmiş.

Asya açılımı ve yeni CEO

Paylaşılan rakamlara göre şu anda 16 farklı müşterisi bulunan solarisBank, Avrupa'nın 6 ülkesinde faaliyet gösteriyor ve 80 çalışana sahip. AutoScout24 ve Fashioncheque gibi müşterileri olan girişimin yeni hedefiyse Asya. Asya pazarında büyümek isteyen girişimin Asya açılımı SBI ile kurulan ortaklıkla gerçekleşecek. Yeni şirketin yüzde 60'ı SBI'ın, yüzde 40'ı ise solarisBank'ın olacak.

Bu önemli finansal gelişmelerin yanında solarisBank, geleneksel bankacılıktan gelen Roland Folz'u CEO olarak atadığını da paylaşıyor. Folz, DAB Bank, Mercedes-Benz gibi şirketlerde geleneksel bankacılıktan gelip dijitale yönelen bir kariyere sahip ve yeni görevindeki hedefi solarisBank'ı küresel bir bankacılık platformu haline getirmek. İşinin çok kolay olmadığı malum. Fakat Folz'un tecrübesi ve solarisBank'ın çevikliği dikkat çekici bir büyüme getirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.