Sürücüsüz araçlar için eğlence sistemleri tasarlayan AR girişimi WayRay 18 milyon dolar yatırım aldı

Sürücüsüz araçlar için eğlence sistemleri tasarlayan AR girişimi WayRay 18 milyon dolar yatırım aldı

Geleceğin otomobilleri için araç içi eğlence sistemleri geliştiren WayRay, Alibaba'dan 18 milyon dolar yatırım aldı. Artırılmış Gerçeklik (AR) tabanlı görüntü teknolojileri geliştiren WayRay, bu teknolojiyi araçlara uyarlayan tek girişim olma iddiasında.

İsviçre merkezli WayRay, 2012'de kurulmuş olmasına rağmen kurucuları son 14 yıldır bu teknoloji üzerinde çalışıyor. CES 2017'de sürücüsüz araçlar için holografik AR araç içi eğlence sistemini tanıtan WayRay, başa ya da göze giyilen bir cihaza ihtiyaç duymadan, sürüş sırasında görüntülü navigasyon sağlıyor. Teknoloji, sürücülerin başlarını öne eğmeden ve ek bir cihaza gerek duymadan, doğal bir şekilde navigasyon yapmasını sağlıyor ve bu sayede güvenlik seviyesini yükseltiyor.

Yatırımla birlikte Çin'in en büyük otomotiv şirketlerinden SAIC Motor ile anlaşma yapan WayRay, bu holografik AR sistemini 2018'de SAIC markalı araçlarda piyasaya sunacak.

Alibaba'nın alternatif gerçeklikler alanında çalışan girişimlere yaptığı yatırımlardan biri olarak görülebilecek WayRay yatırımına Sequoia, 500 Startups, New Enterprise Associates, Y Combinator, Intel Capital ve Accel Partners da katıldı. Alibaba geçtiğimiz yıl 793.5 dolarlık Magic Leap yatırım turuna da öncülük etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.