Windows 10, uygulamaları yüklemeden denemenize imkan tanıyacak

Windows 10, uygulamaları yüklemeden denemenize imkan tanıyacak

Windows 10, uygulamaları mağazadan indirmeden denemenize olanak sağlayan oynanabilir reklamlar (Playable Ads) özelliğine kavuşuyor. Adından da anlaşılabileceği üzere aslında uygulamalar için bir reklam modeli olacak olan bu özelliği daha önce Android platformunda Instant Apps olarak görmüştük.

Hem oyun hem de uygulamalar için kullanıma sunulacak olan oynanabilir reklamlar, 3 dakika boyuncu aktif olacak. Kısacası yeni gelecek özellikle beraber uygulamaları ve oyunları indirme işlemi olmadan 3 dakika boyunca denemek mümkün olacak.

Tabii ki oynanabilir reklamların 3 dakikayla sınırlı olmaları nedeniyle bir oyunun ilk bölümünü tamamlamanın veya bir uygulamayı tam anlamıyla keşfetmenin pek mümkün olmayacağını da belirtelim. Fakat uygulama ve oyunlar hakkında bir görüşe sahip olmak isteyen kullanıcılar için başarılı bir özellik olan oynanabilir reklamlar, özellikle ücretli uygulamaların test edilmesi için çok kullanışlı bir alternatif.

Oynanabilir reklamlar özelliğinin tam olarak ne zaman ve hangi bölgeler için kullanıma sunulacağını hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması beklenen oynanabilir reklamalar, Android ve Windows'un ardından iOS/mac OS platformlarına da gelerek uygulama mağazalarının geleceği olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.