Intel otonom sürüş girişimi MobilEye'ı 15.3 milyar dolara satın alıyor

Intel otonom sürüş girişimi MobilEye'ı 15.3 milyar dolara satın alıyor

Sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışan günümüzün en önemli şirketlerinden bir olan İsrailli MobilEye, Intel'in oluyor. Intel tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Intel MobilEye'ı 15.3 milyar dolara satın alıyor.

1999 yılında kurulan MobilEye, bugüne kadar 515 milyon dolar yatırım almış bir şirket. Tesla’dan Volkswagen’a, BMW'dan Delphi'ye kadar farklı şirketlerle iş birliği yapan Mobileye sürüş güvenliğine odaklanıyor. Yapay görüş araştırmalarında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Mobileye, otonom sürüşü 2018 yılından itibaren seri üretime hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

Intel'in MobilEye satın almasıyla, şirketin yüksek performans işlemci ve bağlantılı teknolojiler alanındaki uzmanlığı, bilgisayar görüşü alanında önde gelen MobilEye'ın bilgi birikimiyle birleşecek. Bu sentezle bulut tabanlı otonom sürüş çözümlerinin araç şebekelerine sunulması mümkün olacak. Intel'i hızlı büyümesi beklenen otonom sürüş yazılımları pazarında ön sıralarda yarışa sokacak olan satın alma, Intel'in geleceği için de kritik bir rol üstlenecek şüphesiz. Intel 2030 yılında araç sistemleri veri ve servislerinin 70 milyar dolarlık bir pazar oluşturacağını ön görüyor. 2020 yılında sürücüsüz otomobillerin günlük 4 bin GB veri üreteceğini tahmin ediyor Intel.

2014'te Nasdaq'tan halka açılan MobilEye'ın piyasa değeri, haberle birlikte 10.57 milyar dolara kadar çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.