Xiaomi, Intel iş birliğiyle geliştirdiği akıllı ayakkabıyı tanıttı

Xiaomi, Intel iş birliğiyle geliştirdiği akıllı ayakkabıyı tanıttı

Çin’in en önemli teknoloji firmalarından Xiaomi, belki de teknoloji sektörü içerisindeki en geniş ürün çeşitliliğine sahip olan şirket. Intel’le iş birliğine giden Xiaomi, yelpazeyi biraz daha genişletti ve ilk akıllı ayakkabısı olan “90 Minutes Ultra Smart Sportswear”ı duyurdu. Aktivite takibi içi pek çok ürün geliştiren Xiaomi, özellikle akıllı bileklikleriyle dikkatleri çekiyordu.

Spor ve aktivite takibi için kullanılacak olan 90 Minutes Ultra Smart Sportswear, gücünü Intel'in Curie modülünden alacak. Kullanıcısının aktivitelerini takip edecek olan akıllı ayakkabı, günlük olarak kat edilen mesafe, yakılan kalori ve ortalama hız gibi bilgileri paylaşacak.

Profesyonel koşucu ve atletler için dizayn edilen 90 Minutes Ultra Smart Sportswear, yürüme, koşma ve tırmanma gibi aktiviteleri takip edebiliyor. Tam şarjla 60 günlük bir batarya ömrü sunan akıllı ayakkabı, mavi-siyah ve pembe-siyah olmak üzere iki renk seçeneğine sahip.

Nisan ayında satışa sunulması beklenen 90 Minutes Ultra Smart Sportswear'un 44 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağını ve Çin dışını çıkıp çıkmayacağı konusunda herhangi bir bilgi olmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.