Google, G Suite'e taşınmayı kolaylaştıran AppBridge'i satın aldı

Google, G Suite'e taşınmayı kolaylaştıran AppBridge'i satın aldı

Google, bulut bilişim teknolojileri özelindeki Cloud Next 2017 konferansını düzenlerken yeni bir satın almanın da haberini verdi. Şirketlerin farklı kaynaklardaki dosyalarını G Suite'e taşınmasına sağlayan AppBridge'i satın aldığını açıkladı.

2014 yılında kurulan AppBridge, tamamen G Suite'e (eski adıyla Google Apps for Work) dosya/veri taşınması üzerine odaklanan bir girişim. Geliştirdiği araçlarla Dropbox, Box, OneDrive gibi kaynaklardan şirket verilerinin Google'a taşınmasını sağlıyor ve paylaşılan bilgilere göre şimdiden yüzbinlerce müşteriye hizmet vermiş.

Google'da Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan, AppBridge'ın kendileri için iyi bir Google Partner üyesi olduğunu söylüyor. Sadece mekanik bir dosya taşıması yapılmadığını, anlamsal ve dosya mimarisinde meta veri bağlamında daha sistemli bir iş yaptığını ekliyor.

Google, Vancouver / Kanada merkezli girişimi hangi bedelle satın aldığını paylaşmıyor ama AppBridge'ın G Suite'e bir araç olarak ekleneceğini paylaşıyor. Bu aracın ne zaman kullanılacağı ise bilinmemekle birlikte Google'ın rakiplerinden müşteri 'çalmak' adına dikkat çekici bir adım attığını söyleyebilirim. Zira Amazon ve Microsoft ile bulut bilişim savaşı veren Google'ın kurumsal tarafta daha hızlı adım atması şart görünüyor. Dolayısıyla AppBridge gibi bir aracın ücretsiz sunulması G Suite'in pazardaki konumunu iyileştirebilir.

Son olarak Google Cloud Next konferansında Google'ın bulut bilişim alanında yeni haberler verdiğini de ekleyelim. Compute Engine'de sınırların 64 çekirdekli işlemci ve 416GB RAM' genişletilmesi, Google App Engine'in tüm programlama dillerini desteklemesi ve her zaman ücretsiz bir paketin sunulması Google Cloud Next'in öne çıkan haberleri arasında sayılabilir. Etkinlik hakkında bilgi için cloud.google.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.