Facebook, Gear VR için geliştirdiği sanal gerçeklik uygulamasını duyurdu

Facebook, Gear VR için geliştirdiği sanal gerçeklik uygulamasını duyurdu

Sanal gerçeklik teknolojilerine oldukça önem gösteren ve VR teknolojilerinin başına geçmesi için Xiaomi'den Hugo Barra'yı kadrosuna katan Facebook, ilk VR uygulaması olan Facebook 360'ı Gear VR için kullanıma sundu. Sanal gerçeklik teknolojilerinin önemli oyuncularından Oculus Rift'in de sahibi olan Facebook, uygulamasını Rift'e oranla daha basit bir sanal gerçeklik gözlüğü olan Samsung Gear VR için geliştirdi.

Facebook içerisinde paylaşılan 360 derece video ve fotoğraflara erişim sağlayacak olan Facebook 360, Facebook'un blog'u olan Newsroom arayıcılığıyla duyuruldu. Oculus desteğiyle geliştirilen Facebook VR, Oculus Store'dan indirilebiliyor. 360 derece video ve fotoğraf desteğine kavuşmasından bu yana Facebook içerisinde 1 milyondan fazla 360 derece video ve 25 milyondan fazla 360 derece fotoğraf paylaşıldığını da ekleyelim.

İçerisinde yer alan Keşfet bölümü sayesinde Facebook içerisindeki popüler 360 derece fotoğraf ve videoları karşımıza çıkartacak olan Facebook 360, takip edilen kısmındaysa arkadaşlarınızın veya takip ettiğiniz kuruluşların 360 derece içeriklerine ulaşım sağlayacak.

Zaman çizelgesi kısmına da sahip olacak olan Facebook 360, kullanıcısının paylaştığı 360 derece içerikleri tek bir yerde toplayacak. 360 derece video ve fotoğrafları kaydedip paylaşmaya da imkan tanıyacak olan Facebook 360, Gear VR kullanıcıların favori uygulamalarından biri haline gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.