Airbus uçan otomobil konseptli Pop.Up'ı tanıttı

Airbus uçan otomobil konseptli Pop.Up'ı tanıttı

Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus, Pop.Up adını verdiği uçan otomobil konseptini Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Italdesign ve Airbus işbirliğiyle tasarlanan bu uçan otomobil özellikle şehir içi taşımacılık ve ulaşım için düşünülmüş. Tamamen elektrikli olarak çalışması beklenen modelin üzerinde dört ayrı pervane bulunuyor ve uçuşu tıpkı bir drone gibi gerçekleştiriyor.

Pop.Up, karbon fiber bir gövdeye sahip ve boyutları 2.6 metre, 1.4 metre ve 1.5 metre. İki koltuklu otomobil, dikey olarak kalkıp iniyor. Yapay zekayla yönetilecek otomobil şehirdeki trafik durumuna göre en iyi çözümü sunacak. Kısacası gideceğiniz mesafede kara yolunda trafik olması durumunda, Airbus'ın geliştirdiği teknoloji size havalanmayı önerebilecek. Şimdilik bu söylediklerimiz çağın ötesinde şeyler gibi kulağımıza geliyor olsa da, yakın gelecekte bu yeniliklere alışacağız gibi gözüküyor.

Hatırlayacağınız üzere Airbus son olarak Vahana adlı projesi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Airbus'ın Cenevre'de tanıttığı Pop.Up konseptinin detaylı olarak tanıtıldığı bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.