Seyahat sırasında kullanılabilecek en iyi 10 mobil uygulama

Seyahat sırasında kullanılabilecek en iyi 10 mobil uygulama

Günümüzde hiç bilmediğiniz bir şehri, ülkeyi keşfetmeye çalıştığımızda en büyük yardımcımız şüphesiz mobil uygulamalar. Hayatımızın her alanında bizlere yardımcı olan, hatta yardım etmenin yanı sıra günlük yaşantımızın önemli parçalarından olan mobil uygulamalar, sözlükten tutun da harita, konaklama veya ulaşım konularında bizlere destek oluyor. Bu listemizde seyahat sırasında kullanabileceğiniz en başarılı 10 mobil uygulamayı sıraladık.

Google Trips - Travel Planner

Adından da anlaşılabildiği üzere tamamen gezi planlamaları için tasarlanan Google Trips - Travel Planner, birden çok uygulama kullanmak yerine tüm planlamasını tek bir uygulamadan yapmak isteyenler için ideal. Gittiğiniz bölge hakkında önerilerde de bulunan Google Trips uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

TripAdvisor

Dünyanın en popüler seyahat uygulamalarının başında gelen TripAdvisor, içerisinde 350 milyonu aşkın yorum bulunduruyor. Restoranlar, uçak biletleri ve oteller hakkında detaylı bilgiler bulabileceğiniz TripAdvisor uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Airbnb

Listenin en bilindik uygulamalarından olan Airbnb, belki de bir gezinin en sıkıntılı noktası olan konaklama sorununu çözüyor. 34 bini aşkın şehirde kullanımda olan Airbnb, hem uzun hem de kısa süreli konaklama imkanı sunuyor. Airbnb uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Yelp

TripAdvisor'a benzeyen bir mantığa sahip olan Yelp, gittiğiniz bölgedeki yerel işletmeler hakkında bilgi sahibi olmanıza olanak sağlıyor. İçerisinde 100 milyondan fazla yorum ve görüş barındıran Yelp sayesinde beğendiğiniz işletmelerde rezervasyon yapmak da mümkün. Yelp uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=38UM5pvyHpw

Google Çeviri

Sadece turistken değil her daim hayat kurtaran uygulamalardan biri olan Google Çeviri, özellikle kısa süre önce kavuştuğu yapay zeka desteğiyle birlikte daha da güçlendi. Hem ses, hem yazı hem de görsel üzerinden tercüme yapabilen Google Çeviri uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Uber

Ulaşım problemini ortadan kaldırmak için tasarlanan Uber, 500'den şehirde kullanılabiliyor Harita üzerinden yakınınızdaki araçları gösteren uygulama, UberBLACK, uberTAKSİ ve uberXL gibi farklı ulaşım seçenekleri de sunuyor. Uber uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Moovit

Ulaşım sorununa çözüm bulan bir başka uygulama olan Moovit, bu çözümü toplu taşıma sayesinde bizlere sunuyor. 70'den fazla ülkede kullanımda olan Moovit, otobüs, metro ve vapurların hem güzergah hem de saat bilgilerine ulaşma imkanı tanıyor. Moovit uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Citymapper

30'dan fazla şehirde kullanılan Citymapper, tıpkı Moovit uygulamasında da olduğu gibi toplu taşıma yardımıyla ulaşım sorununa çözüm bulmayı amaçlıyor. Otobüs, metrobüs, metro, dolmuş ve vapur gibi toplu taşıma araçları hakkında bilgi veren Citymapper uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Time Out: Discover your city

Oldukça başarılı seyahat uygulamalarından biri olan Time Out, gittiğiniz şehri keşfetmenize yardımcı olmak istiyor. Bölgedeki yerel etkinlik, kafe ve restoranlar hakkında bilgi veren Time Out: Discover your city, rezervasyon imkanı da tanıyor. Time Out uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Google Haritalar

Tıpkı Google Çeviri uygulamasında da olduğu gibi, sadece seyahatteyken değil, günlük yaşantımızın da vazgeçilmez uygulamalarından biri olan Google Haritalar, tanımadığını bir şehri keşfetmenize olanak sağlarken aynı zamanda şehir içerisinde kaybolmanızı da engelliyor. Google Haritalar uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.