IBM Watson ile Salesforce Einstein yapay zekâ alanında güçlerini birleştiriyor

IBM Watson ile Salesforce Einstein yapay zekâ alanında güçlerini birleştiriyor

Yapay zekâ alanında yatırımlar ve satın almalar devam ederken bu dikeyin iki büyük oyuncusu Salesforce ve IBM işbirliğine gittiğini açıkladı. İki şirket yapay zekâ teknolojilerini aynı hedef için kullanacak.

Bildiğiniz gibi IBM, Watson ile film fragmanı hazırlamaya varıncaya dek çok çeşitli yapay zekâ çalışmaları yapıyor. Salesforce ise 2016 sonunda duyurduğu Einstein adlı ürünüyle CRM konusunda en iyi yapay zekâ çözümlerini sunmak istiyor. Söz konusu anlaşma da iki şirketin uzmanlıklarının kesişimi olarak yorumlanıyor.

Yapılan açıklamalara göre Salesforce'ın Intelligent Customer Success ve Einstein platformları Watson'ın yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verilerinden faydalanacak. Hava durumu, finansal hizmetler ve perakende verileri IBM Watson'dan paylaşacağı başlıca veriler ve amaç bu sayede işletmelerin daha akıllı hizmetler sunması.

IBM Başkanı ve CEO'su Ginni Rometty yapay zekâ ve bilişsel teknolojilerin bir kaç yıl içinde tüm büyük karar alma durumlarında (kişisel veya kurumsal) rol alacağını söylüyor ve IBM Watson ile onkolojiden, vergi hesaplamalarına kadar farklı alanlardan 1 milyar kişiye dokunmak istediklerini söylüyor. Salesforce CEO'su ve Başkanı Marc Benioff da b anlaşmaların müşterilerini daha mutlu edeceğini, IBM ile anlaşmaktan heyecan duyduğunu ve Salesforce'un temel değelerinin IBM kadar uyuştuğu başka bir şirket olmadığını ekliyor.

IBM-Salesforce güç birlikteliği iki şirket arasında hem API'ler üzerinden teknoloji paylaşımı hem de deneyim paylaşımını beraberinde getirecek ama anlaşmanın ne kadar detaylı olduğunu henüz bilmiyoruz. Anlaşmanın vadesi de bilinmeyenler arasında. Ancak net olan bir şey var ki yapay zekâ çözümleri şirketler üzerinden başlamak üzere bireysel alanlarda da hayatımızdaki etkisini artıracak. Microsoft Ventures'ın yapay zekâ odaklı yeni fonu da, Deepmind'ın yapay zekâ ordusu da, Amazon'un, Google'ın ve Facebook'un adımları da geleceği en somut biçimde gözler önüne seriyor...

Teknoloji devlerinin 2016'yı yapay zekâ alanında nasıl geçirdiğini hatırlamak için şu yazımıza göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.