Y Combinator, Stanford'da ücretsiz online Girişim Okulu derslerine başlıyor

Y Combinator, Stanford'da ücretsiz online Girişim Okulu derslerine başlıyor

Y Combinator 2014'te başladığı "Bir Girişime Nasıl Başlamalı?" (‘How to Start a Startup) derslerinin kapsamını genişletiyor. Bugüne kadar ilgiyle takip edilen programı Girişim Okulu (Startup School) adında on haftalık yeni bir online kurs takip ediyor.

Tamamen ücretsiz sunulan Startup School, massively open online course (MOOC) formatında ve 5 Nisan'da başlıyor. Stanford'da verilecek sınıf dersleriyle birlikte etüdleri de içeren bu program, fikir aşamasından ürün geliştirmeye, iş kültürü oluşturmaktan yatırım almaya kadar girişimciliğin hemen her aşamasını kapsayacak. Girişimcilerin tecrübe paylaşımının ders içeriklerinin yüzde 30-40'ını oluşturması planlanıyor. Bu bağlamda derslere WhatsApp, Stripe, Reddit, Quora, Facebook ve Twitch gibi önemli teknoloji girişimlerinden üst düzey yöneticiler katılıyor.

Az sayıda girişimciye özel haftalık seanslar düzenleyecek olan Startup School, katılımcılarını Y Combinator mezunlarıyla görüştürecek. Bu sayede yeni girişimcilerin deneyimli isimlerden tavsiye ve geri bildirim alması kolaylaşacak.

Online dersleri alan sınıfın Slack kanalı aracılığıyla iletişimde olması planlanıyor. Bu sayede, aynı sınıftaki çok sayıda farklı girişimcinin bağlantılı hale gelmesi sağlanıyor. Y Combinator Startup School aracılığıyla önemli bir komünite oluşturmuş oluyor.

Startup School derslerine kayıt olmak için bağlantıyı izleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.