Atom Bank 102 milyon dolar yatırım alarak 320 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Atom Bank 102 milyon dolar yatırım alarak 320 milyon dolar değerlemeye ulaştı

İngiltere'de faaliyet gösteren ve sadece mobil bankacılık yapmak üzere yola çıkmış olan Atom Bank tam 102 milyon dolar yatırım aldı ve değerlemesini 320 milyon dolara yükseltti. Atom Bank'in bu turdaki yatırımcısı İspanyol bankacılık devi BBVA oldu. BBVA, Atom Bank'e 2015 yılında gerçekleştirilen ilk turda stratejik bir yatırım gerçekleştirmişti.

Alınan bilgilere göre tüm yatırımlar göze alındığında BBVA'nın Atom Bank'deki hissesi yüzde 30'un altında gözüküyor. Dünyada ve İngiltere'de de mobil bankacılık yapan nesil bankacılık girişimcileri mevcutken, Atom Bank yola biraz da erken çıkmış olmanın avantajını yaşayacak gibi gözüküyor. geçtiğimiz yılın Nisan ayında açılan bankacılık girişim, neredeyse 1 yılını tamamlamak üzere. Buna rağmen Atom Bank, kullanıcıların mortgage ürünü sunabiliyor, birikim hesabı açabiliyor ya da küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi teklifleri yapabiliyor.  Hal böyle olunca, bu bankacılık deneyimini de tamamen mobil dünyaya taşıması, bankacılık alışkanlarımızı değiştirip, şubeye hatta internet şubelerine olan ihtiyaç gereksinimini bile karşılayamaz hale getiriyor.

Atom Bank'de tanıdık bir isim

Garanti Bankası'nın hissedarı olarak aşina olduğumuz BBVA, aynı zamanda Simple'ın sahibi konumunda ve şirket geçtiğimiz yıl da Finlandiyalı bir bankacılık girişimini satın almıştı. Bu alanda sürekli olarak ciddi yatırımlar yapan ve fintech'lere inanan BBVA grubu, şimdi Atom Bank'de de varlığını artırmış gibi gözüküyor. Son olarak Atom Bank'in son bir yıldaki icraatlerini hemen aşağıdaki videodan izlemenizi önerebiliriz. Bu arada Atom Bank'in yönetim kurulunda bir Türk'ün de bulunduğunu belirtmemizde fayda var. Garanti Bankası'nın eski Genel Müdürü Ergun Özen, Atom Bank'in yönetim kurulunda görev alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.