WordPress.com, Medium'dan çıkmak isteyenler için içerik aktarım özelliğini açtı

WordPress.com, Medium'dan çıkmak isteyenler için içerik aktarım özelliğini açtı

Popüler blog platformu WordPress.com, yeniden yapılanmaya çalışan Medium'dan kullanıcı çalmak için Medium'dan içerik aktarma özelliğini kullanıma açtı.

Yeni nesil blog platformu olarak dijital yayıncılığa yön vermek isteyen Medium, bir zaman sonra Wordpress üzerinden içerik aktarımını teşvik etmiş, özellikle Wordpress.com kullanıcılarını kendine çekmek istemişti. Hatta Wordpress eklentisiyle halen Wordpress'te yayınlanan bir yazının Medium'da da aynen yayınlanmasını sağlıyor. Şimdiye kadar Medium'a yanıt vermeyen Wordpress.com ise artık sessizliğini bozuyor.

Yeni içerik aktarım özelliği Medium'dan içeriklerini çeken kullanıcıların yazılarını uygun formatta Wordpress.com'a aktarabiliyor. Taşıma işlemini yapmak için öncelikle Medium'un ayarlar sayfasından içeriklerinizi .zip dosyası halinde indirmeniz gerekiyor.

İkinci aşamada WordPress.com'da 'Import' (İçeri aktarım) bölümüne geçip Medium'u kanalından aktarım yapmak istediğinizi seçiyorsunuz.

Son adımda Medium'dan indirdiğiniz dosyayı seçip import/aktar seçeneğine tıklayorsunuz ve Medium'daki yazılarınız WordPress.com üzerine aktarılıyor. Sadece yayınlanmış yazılarınız değil, Medium'daki taslak yazılarınız da bu yolla Wordpress.com'a (tabii ki taslaklar bölümüne) aktarılabiliyor.

Bu noktada Medium'un sadece içerik çekme üzerinden rakiplerine muhalif olmadığını da paylaşalım. Medium, reklamsız yayın yaptığı gibi Wordpress.com'un ücretli olarak sunduğu alan adı yönlendirme hizmetini de ücretsiz olarak sunmaya başlamıştı. Ancak gelir elde etmek konusunda sıkıntı yaşayan Medium, yapılan son güncellemeyle adı yönlendirme hizmetini 75 dolara yükseltmiş ve ciddi bir bariyer koymuştu. Dolayısıyla sırf bu yüzden kullanıcı kaybetmesi bile mümkün gözüküyor.

Hatırlatmak gerekirse Medium, yeniden yapılanma yolunda 50 kişiyi işten çıkarmış ve New York ofisini kapatarak daralma yoluna girmişti. 130 milyon dolardan fazla yatırım toplayan Medium, kısa süre önce de Türkiye'deki yerel faaliyetlerini sonlandırma kararı almıştı. WordPress.com'un bu adımının 'küçük' bir atak olduğu düşünülse bile oldukça kritik bir dönemde atılmış olması önemini artırıyor. Önümüzdeki dönemde abonelik modelini başlatmayı planlayan Medium'un WordPress.com karşısında neler yapacağını merakla izlemeye devam ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.