Sürücü davranışlarını inceleyen ve iyileştiren IUGO, Keiretsu Forum Türkiye'den 400 bin dolar yatırım aldı

Sürücü davranışlarını inceleyen ve iyileştiren IUGO, Keiretsu Forum Türkiye'den 400 bin dolar yatırım aldı

Daha önce Webrazzi Online: Big Data konferansımızda ağırladığımız IUGO, Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcıları'ndan 400 bin Dolar değerinde melek yatırım aldı. Söz konusu yatırımda girişimin değerlemesi de 4,5 milyon Dolar olmuş.

Sürücü kaynaklı trafik kazalarını azaltma ve sürücülere yakıt tasarrufu sağlama iki önemli değer yargısıyla bundan yaklaşık 2 sene önce kurulan IUGO, ileri seviye sürücü destek sistemleri geliştiriyor.

Şu an için B2B olarak büyük filolara hizmet veren girişim, otomobillere taktığı bir cihazla ihtiyacı olduğu tüm verileri topluyor, sonrasındaysa makina öğrenmesi ve ileri seviye algoritmalarla bu veriyi işliyor. Girişim ayrıca tüm topladığı verilerden bir havuz yaratarak 'kitle kaynaklı' bir şekilde kendi algoritmalarını da destekleyebiliyor.

IUGO'nun ('ay-yu-go' şeklinde telaffuz ediliyor) gelenekselleşen yatırım pozu

Almış olduğumuz bilgiye göre girişim, bu yatırımı hem yurtdışına açılma hem de ürününü geliştirmede kullanacakmış.

Yatırımla ilgili olarak IUGO Kurucu Ortak ve CEO'su Evren Özatay'a görüşlerini sorduğumuzda da kendisi şunları paylaştı: "Gelişmiş iş zekası ve veri analizi çözümlerimiz sayesinde, müşterilerimizin sahip olduğu araç filolarının sürüş güvenliğinin artmasına, yakıt tasarrufunu yakalamasına, araç kiralama bütçelerinin etkin kullanılmasına ve kazayla ilgili istenmeyen maliyetlerin azaltılmasına katkı sağlıyoruz.

Günümüz akıllı araç geliştirme ekosisteminde, araç telemetrisi alanının hızla değiştiğini, bu dönüşüm neticesinde sürücülerin ve sürüş alışkanlıklarının ön plana çıktığını, araçlara kara kutu takılmasının bir sonucu olarak sigorta ve araç kiralama sektörlerinde yeni finansal modellerin ülkemizde yaygınlaşmaya başlayacağını gözlemliyoruz."

Aynı zamanda Keiretsu Forum Türkiye'nin 22. yatırımı (19 girişime 30 milyon TL) olma özelliği taşıyan IUGO hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.