ABD merkezli 'akıllı veri yönetimi' girişimi Raxar, 500 Istanbul'dan yatırım aldı

ABD merkezli 'akıllı veri yönetimi' girişimi Raxar, 500 Istanbul'dan yatırım aldı

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden 500 Istanbul, son olarak ABD merkezli veri yönetimi girişimi Raxar'a yatırım yaptı. Yatırım miktarının 500 Startups standartlarında (hızlandırma programına dahil olan girişimler 150 bin dolar alıyor) olduğunu tahmin ediyoruz.

Kurucularından ikisinin Türk, hatta abi-kardeş olduğu (Kurt Akman ve Peter Akman)  girişim ABD'nin Florida eyaletinde kurulmuş. Özellikle devlet kurumları ve büyük ölçekli firmalara hizmet veren girişim, en kısa haliyle 'akıllı bir veri yönetimi sistemi' olarak tarif edilebilir.

2013 yılında kurulan ve bugün itibarıyla Chicago Havacılık Departmanı ve Toronto Ulaşım Birimi gibi kurumlarca kullanılmaya başlanan girişim, müşterilerine maliyet analizleri, varlık takibi, bakım planlaması ve kompleks bir şekilde hazırlanabilen iş akışları gibi konularda yardımcı oluyor.

Raxar ayrıca müşterilerinin IoT entegrasyonlarını da tek bir platform üzerinden yönetebilmelerine de olanak tanıyor. Tamamen ABD pazarını hedefleyen girişim, havalimanları ve çok çeşitli inşaat projelerinde kullanılabiliyor. Müşterileri için geliştirdiği mobil temelli çözümüyle onlara hem zamandan kazanmaları hem de verimliliklerini arttırmaları fırsata sunan Raxar, ücretlendirmesini ise SaaS modeliyle yapıyor.

Kısa bir süre önce 500 Startups'ın San Francisco'daki hızlandırma programına da kabul alan girişim, söz konusu yatırımı 500 Startups ve 500 Istanbul ortaklığında aldı. Raxar ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.