Roborace ilk sürücüsüz yarış otomobilini görücüye çıkardı

Roborace ilk sürücüsüz yarış otomobilini görücüye çıkardı

Formula E ile yaptığı işbirliğiyle yeni bir yarış serisi olarak ortaya çıkan ve Roborace adıyla anılan yeni yarış serisinde elektrikli ve otonom araçlar yarışacak. Bu araçları süren bir yarış pilotu olmuyor, bu da yarış pistinde hem elektrikli motor gücünün hem de yapay zekaların kıyasıya mücadelesi anlamına geliyor.

Fikri bir süre ortaya atılan ve daha önce sizlerle de paylaştığımız bu yeni yarış serisi, ilk testlerini yapmaya başladı ve testlerini de sürdürmeye devam edecek. Bir sonraki testi önümüzdeki Nisan ayında koşulacak olan Mexico City yarışında yapacak olan otonom araçlar, kendi yarış ligini de takımlarla oluşturacak.

İlk kez Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress'de sergilenen Roborace aracının her bir tekeri 300kW'lık motora sahip. Aracın maksimum hızı ise 320 km/h olarak açıklandı. Aracın beyni, Nvidia Drive PX2'nin işlemci gücüyle yönetiliyor. Araç, sensörler ve kameralardan gelen verileri işleyerek yarış pistine ayak uydurmaya çalışıyor. Halen bazı açıkları bulunan ve test süreçleri devam edene otonom araba yarışlarının hangi sezon başlayacağı ise şimdilik sırrını koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.