Yeni nesil TV servisi YouTube TV duyuruldu

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube, geleneksel TV yayınlarına başlıyor. Bugün gerçekleştirilen bir etkinlikle yeni TV servisini duyuran Youtube, ABD'de yaklaşık 35 önemli kablolu kanalı canlı yayınlayacak. Bu kanallar içerisinde Showtime, ABC, CBS, FOX ve NBC gibi önemli yayınlar olduğunu da ekleyelim.

YouTube TV adındaki TV servisinin özellikle aileler ve kalabalık gruplar tarafından kullanılmasını isteyen Youtube, aylık 35 dolar karşılığında 6 farklı YouTube TV hesabı sunacak. Böylece aile içerisindeki herkes uygulama yardımıyla kendi hesabını kişiselleştirebilecek. Ayrıca 3 hesabın aynı anda yayınları takip edebileceğini de belirtelim.

Yaklaşık 35 önemli kanalın yayınlarını sunsa da Amerika'daki televizyon pazarının tüm önemli kanallarını sahip olmayacak olan YouTube TV, HBO, CNN, TBS, TNT, AMC Networks, Discovery Communications, Time Warner ve A+E Networks gibi önemli kuruluşların yayınlarına sahip olamayacak.

Geleneksel TV yayınlarını 2017'ye uyarlayarak kablosuz bir şekilde bizlere sunacak olan YouTube TV'nin tam olarak çıkış tarihi belli olmasa da önümüzdeki birkaç ay içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. YouTube TV servisini satın alan kullanıcıların YouTube Red'i ücretsiz olarak kullanabileceği de etkinlikte paylaşılan bilgiler arasında.

Amerikan Futbol Ligi olan NFL maçlarını da yayınlayacak olan Youtube TV, bu yayınları Android ve iOS uygulamalarından değil sadece PC ve Televizyon uygulamalarından yayınlayacak. Uygulama içerisinde, arama, yayınları bulut üzerinden kaydetmenize olanak sağlayan cloud DVR ve öneriler gibi özellikler de bulunacak. Son olarak uygulamanın tablet, PC, televizyon ve akıllı telefonlar arayıcılığıyla kullanılabileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.