Popüler bilimsel ağ ResearchGate 52,6 milyon dolar yatırım aldı

Popüler bilimsel ağ ResearchGate 52,6 milyon dolar yatırım aldı

Geleceğin teknolojisini üreten bilimsel araştırmalar bile, günün sonunda sayfalara dökülüp, yazıcıya gönderiliyor ve eski usül yöntemlerle değerlendiriliyor. Akademik çalışmalar çığır açarken, akademik dünyanın yerinde saymasını engelleyecek girişimlerden biri olan ResearchGate, dördüncü turda 52,6 milyon dolar yatırım aldı.

Goldman Sach's, Bill Gates, Ashton Kutcher, LVMH, Xavier Niel ve Benchmark Capital gibi tanınmış isimlerin katıldığı yatırım turuyla birlikte ResearchGate'in aldığı toplam yatırım 100 milyon dolara çıktı. Berlin merkezli girişime bunu sağlayansa, bilim insanlarına özel bir profesyonel ağ sunması. Yeni dikeylerde LinkedIn ya da Facebook için hala yer olup olmadığını merak edenler için ResearchGate yola 2008 yılında çıkmış. Bugüne kadar 12 milyon bilim insanını ağına dahil eden ResearchGate, dünya çapında tüm potansiyel kullanıcıların yüzde 60'ına ulaştığını söylüyor.

ResearchGate, bilimsel makalelerin paylaşılması, tartışılması, aynı konu üzerinde dünyanın farklı yerlerinde çalışan bilim insanlarının birbirine ulaşması gibi önemli işlevlere sahip. Gittikçe hızlı büyüyen ağ üzerinden araştırmacılar aylık ortalama 2.5 milyon makale paylaşıyor.

ResearchGate ve benzeri projeler akademinin, elitizm sorununu, açık bir kültür geliştirilmesine katkıda bulunarak aşılmasına yardımcı olabilir. ResearchGate akademik dünya ile birlikte kurumsal alandan ve tıp dünyasından araştırmacıları da ücretsiz üye olarak kabul ediyor. Girişim, işe alımlar ve reklamlarla gelir sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.