ODTÜ Teknokent'ten San Francisco merkezli yeni girişimcilik programı: Born Global

ODTÜ Teknokent'ten San Francisco merkezli yeni girişimcilik programı: Born Global

Girişimci ekosistemine yön veren en önemli kuruluşlarda biri olan ODTU Teknokent, küresel pazara açılmak isteyen girişimciler için yeni ve farklı bir adım daha atıyor. Born Global adlı programla girişimcileri San Francisco'da etkili bir eğitim ve tanışma kampına götürüyor.

Bildiğiniz gibi ODTÜ Teknokent'in San Francisco'da T-Jump adlı bir ofisi Go Global adlı bir girişim destek programı programı var. Born Global ise eğitim açısından benzer bir program ancak belli bir ücret karşılığında girişimcilere ulaşıyor. Yerli girişimler normalde 15 bin dolar olan programdan KOSGEB ve T-Jump destekleriyle 3 bin dolar karşılığında faydalanabiliyor.

Üç bin doları verecek girişimcilerin elbette bunun karşılığında ne alacağını sormaya hakkı var. Born Global de bu soruyu şöyle yanıtlıyor;

"Born Global, fikir aşamasından ürün aşamasına geçmiş ama henüz para kazanmaya başlamamış erken evre girişimleri San Francisco ofisi ve orada yerleşik partner şirketleri ile Silikon Vadisi ekosistemine hazırlıyor. Programla şirketlerin doğrudan ABD piyasasında doğması ve yaşaması amaçlanıyor. 2 haftası San Francisco`da yoğun eğitim ve network faaliyetleri geçecek olan program, toplamda 6 hafta sürecek ve her şirkete alanında yetkin San Francisco'da yaşayan bazlı mentorler atanacak."

Altı haftalık Born Global programının eğitim içerikleri ise aşağıdaki şekilde paylaşılıyor.

Türkiye'de henüz para kazanmaya başlamadan bu ücreti verebilecek kaç girişimin olduğu tartışılır. Ancak 27 Mart'ta başlayacak Born Global programının dikkat çekici bir fırsat sunduğunu söyleyebiliriz. Zira erken aşamada atılacak büyük adımlar girişimlerin geleceği için son derece önem taşıyor. Üstelik T-Jump sadece Türkiye'den değil, yurtdışından da girişimcileri bu programa kabul ediyor. Yani programa katıldığınız takdirde yabancı yeni girişimcilerle bir arada olmanız da ihtimal dahilinde.

Özel olarak belirtmem gerekirse Born Global programı girişimcilerden herhangi bir hisse talebinde bulunmuyor. 2016 Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programı'ndan başarıyla mezun olan ekipler de Mart 2017 Born Global programına dahil olmak için gün sayıyor.

Detaylı bilgi ve başvuru için letstartglobal.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.