Android Nougat ve Marshmallow kullanıcıları da Google Asistan'ı kullanabilecek

Android Nougat ve Marshmallow kullanıcıları da Google Asistan'ı kullanabilecek

Google'ın akıllı asistanını nihayet Google Pixel dışındaki Android kullanıcılarına ulaştırmaya başladı. Artık Android 7.0 (Nougat) ve Android 6.0 (Marshmallow) sürümlerini kullananlar da Google Asistan'dan faydalanabilecek.

Google, Ocak ayı başında Google Asistan'ın Android TV ve giyilebilir cihazlara geleceğini açıklamış, geçtiğimiz haftalarda da Google Home üzerinden sipariş vermenin mümkün olacağını göstermişti. Yani Google Asistan hali hazırda Pixel, Google Home, Google Allo ve Android Wear üzerinde kullanılabiliyor ama yeni güncelleme çok daha geniş bir kitleye Google Asistan'ın daha geniş bir kitle tarafından deneyimlenmesini sağlayacak. Ancak bu güncellemenin tüm dillerde ve ülkelerde geçerli olmadığını da hemen ekleyelim.

Google Asistan'ın yeni dağılımı ilk olarak bu hafta ABD'de İngilizce dilinde açılacak. Ardından Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık'ta İngilizce dilinde, Almanya'da da Almanca olarak aktifleştirilecek. Yıl içinde de yeni dillere ve ülkelere yayılacak.

Mobil Dünya Kongresi 2017 devam ederken gelen açıklamaya göre Samsung Galaxy S7, LG V20 ve HTC 10 gibi yeni Androidli telefonları kullananlar Home tuşuna basıp "OK Google" dedikten sonra Google Asistan ile konuşmaya başlayabilecek. Örneğin e-postanıza gelen uçuş numarasını öğrenmek, Google Haritalar'da kayıtlı noktaya yol tarifi almak, belli bir şekli içeren veya belli bir yerde çekilmiş fotoğrafları görmek veya hava durumu hakkında bilgi almak Google Asistan ile kolayca yapılabilecek işlerden bazıları.

Google Asistan'dan sorumlu ürün lideri Gummi Hafsteinsson Google Asistan'ın ihtiyaç duyulan her alanda aktifleştirmek istediklerini ve yeni güncellemenin yüz milyonlarca kullanıcıyı Google Asistan ile tanıştıracağını söylüyor.

Dijital asistan savaşlarının sert geçeceğine şüphe yok zira Google bu alanda Microsoft ve Apple'ın yanısıra Amazon ile de rekabet halinde. Google'ın Lenovo'ya sattığı Motorola'nın Amazon Alexa ile anlaşması Amazon'un boş durmadığını gösteriyor. Türkiye'de hangi akıllı asistanın popüler olacağı ise şimdilik büyük bir soru işareti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.