FiyatımBu, bireysel müşteri ve KOBİ'lerin online satın alma departmanı gibi çalışıyor

FiyatımBu, bireysel müşteri ve KOBİ'lerin online satın alma departmanı gibi çalışıyor

Türkiye'de 2013'ten beri faaliyet gösteren FiyatımBu, bir online satın alma departmanı gibi hizmet veriyor. Bugüne kadar Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'e (KOBİ) servis sağlayan FiyatımBu, yakın zamanda bireysel kullanıcılara açıldı. Bugün binden fazla üyesinin yaklaşık üçte ikisini bireysel müşterilerin oluşturduğunu söyleyen FiyatımBu, bu tarafta 300 bin TL işlem hacmini geçtiğini söylüyor.

FiyatımBu daha önce SAP, Yahoo gibi uluslararası teknoloji şirketlerinde ve yerli Wallit girişiminde yönetici olarak da çalışan Bahadır Bölükbaşı ve onun İzmir Özel Amerikan Lisesi’nden yakın arkadaşı Levent Yapan'ın ortak girişimi. İkili FiyatımBu ile online alışverişlerde alıcı ve satıcı arasındaki bilgi eksikliğinden kaynaklanan ve değerlendirilemeyen fırsatlardan, hem satıcı hem de alıcıya yönelik artı değer oluşturmayı amaçlıyor. Girişim, özellikle KOBİ'ler için beyaz eşya, endüstriyel gereçler, TV gibi görece pahalı ihtiyaçların satın alınmasında çözüm ortağı olarak görev yapıyor.

Müşteri tarafından gelen talebi alan FiyatımBu, gelen talep için önce başta elektronik olmak üzere Türkiye genelinde bayilerden fiyat topluyor. 300'e yakın bayinin olduğu bir ağa sahip olduğunu söyleyen FiyatımBu, aslın internetten alışverişin mükemmel çalışmayan yönlerini iyileştiriyor. Bir fiyat kıyaslama sitesi olmadığını vurgulayan FiyatımBu üzerinde gördüğünüz hiçbir ürünün fiyatları listelenmiyor. Her bir ürün için anlık fiyat listeleri oluşturuyor ve müşteriyle paylaşılıyor. Bu sayede özel fiyat teklifleri sunabilen site stok problemini de ortadan kaldırıyor. FiyatımBu, satıcıdan aldığı komisyonlarla gelir yaratıyor ve müşterilerine piyasadaki en iyi fiyatları sunduğunu iddia ediyor.

FiyatımBu'nun öncelikli hedefi aldığı online taleplere paralel olarak bireysel müşteriler için fiyat alma sürecini hızlandırmak ve otomatize etmek. Girişim uzun vadede satın alma departmanlarının birçoğunun tercihi olmak istiyor. Bu yolda ilk etapta ürünün görünümünü sadeleştirmesi, mobil odaklı düşünmesi iyi birkaç ilk adım olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.